balombi Публикувано Октомври 15, 2010 Публикувано Октомври 15, 2010 Здравейте днес си направих едно ефектче по тази схема - http://www.forrestwhitesides.com/files/up/...electra_sch.jpg Както виждате елементарно нещо.... Направих го , следвах точнно схемата и стана за 1 час. Купих си батерия и очаквайки да заработи го пуснах , но това чудо просто зашумя и започна да хваща радио - да, хваща радио и то не българско а някакво турско. Когата пусна и китарата просто радиото се усилва. Имате ли представа от какво става това и може ли да се корегира нещо по схемата , за да заработи дитса нормално... Благодаря! Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Сложи между плюса на захранването и масата едно кондензаторче 100 нанофарада. Събери масите в една точка. Ползвай екранирани кабели на входа и изхода. Цитирай
balombi Отговорено Октомври 16, 2010 Автор Отговорено Октомври 16, 2010 (Редактирано) Това с кондензатора така ли изглежда.... http://hristo9611.snimka.bg/arts/kube.532899.21055166 Извини ме за тъпия въпрос... Редактирано Октомври 16, 2010 от balombi Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 Да, така изглежда. Въпросът не е тъп, поне за мен. Ако затвориш всичко в метална кутийка единственият източник на радиосмущения ще е китарата ти. Помисли правилно ли е замасена и екранирана. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 И моя първи дист хващаше турско радио, интересно защо имат такава склонност самоделните дистове точно турско радио да хващат Цитирай
balombi Отговорено Октомври 16, 2010 Автор Отговорено Октомври 16, 2010 Здравейте! Направих филтъра.... сега няма турско радио. Когато пробвах , около половин минута имаше дист и после всичко спря. сигурен съм , че всичко е по схема и е замасена както трябва...но защо спря.... Сега ми се къса сърцето , че спря и не иска да тръгне! Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 Без измерителни уреди ще си сляп в електрониката. Вземи един волтметър, премери какво е напрежението на батерията и на колектора на транзистора спрямо маса, после колектор-емитер. Така ще разбереш (ако разбираш) режимът на транзистора и дали е изправен. Догадки за това какво се е случило няма да правя. Цитирай
balombi Отговорено Октомври 17, 2010 Автор Отговорено Октомври 17, 2010 Здравей! Ще взема уреда на баща ми и ще се опитам да измеря батерията и транзистора.... Ако не стане сега , то ще стане друг път... Цитирай
Recommended Posts