Dankata0071 Публикувано Октомври 15, 2010 Публикувано Октомври 15, 2010 От скоро съм с Cort EVL K4 имам проблем като плъзгам. Много се търкат пръстите и болят и понякога не оспявам да оцеля прагчето до което искам да плъзна. Махнах струните , изчистих фретборда и фретовете , смених струните но не се оправя Някакви предложения? Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Стискай зъби и продължавай да свириш. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 15, 2010 Автор Отговорено Октомври 15, 2010 Стискай зъби и продължавай да свириш. забравих да спомена - на старата китара която е нисък клас нямах тези проблеми Цитирай
Георги Тотев Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Виж си екшъна, може да е малко по-висок от на предишната ти китара. Другото може и да е от струните. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Занеси я тогава на лютиер за сетъп. Предполагам, че или е това или свириш с по-дебели струни. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 15, 2010 Автор Отговорено Октомври 15, 2010 Струните са нови - 10ки (старата китара беше с 10ки и нямах проблеми.) Екшана е по нисък от на старата. Къде да намеря лютиер? Цитирай
Stone Angel Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Питай в някои музикален магазин, те ще те упътят Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 Височината на прагчетата може да е различна. Няма евтин начин да се намали. Високите прагчета си имат и предимства, и недостатъци. Ползвай им предимствата и свиквай с недостатъците. Китарата настроена ли е по камертон/тунер? Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 15, 2010 Автор Отговорено Октомври 15, 2010 Височината на прагчетата може да е различна. Няма евтин начин да се намали.Високите прагчета си имат и предимства, и недостатъци. Ползвай им предимствата и свиквай с недостатъците. Китарата настроена ли е по камертон/тунер? Да по тунер е настроена И да прагчетата май са малко по високи. та какви са предимствата? Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 16, 2010 Автор Отговорено Октомври 16, 2010 Моля помогнете!!!!!!! Няма ли нещо с което мога да си мажа нека за да е по удобен?!?! Супер е неодобен и ме боли палеца от него... Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 Високите прагчета са по-удобни за бендваш. С каквото и да мажеш все ще са високи. Имаш три пътя: - да свикнеш; - да смениш прагчетата; - да смениш китарата. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 16, 2010 Автор Отговорено Октомври 16, 2010 Нене за прагчетата разбрах и не е кой знае какво , свиква се.. .Горовя за самия НЕК отзад там дето ми е дланта и палеца. Много съпротивление има много ми се търка дланта и се бели , боли , пречи на свиренето ако не съм потен Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 А, това ли било? Съпротивлението на триене зависи от гладкостта. Почисти с леко влажна кърпа и много търкане. Ако не става - пробвай с препарат някакъв. Въпреки гръмките заглавия повечето са с горе-долу еднакъв състав. Препарат за полиране на мебели за мен е най-малка набутвация за същия ефект. Ако и това не помогне ще трябва да търкаш с някаква паста за полиране. Най-лесно е в някой автосервиз или, автокъща, дето лъскат стари возила. Аз бих пробвал с вълнен плат и паста за зъби, но няма да натрапвам избора си. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 16, 2010 Автор Отговорено Октомври 16, 2010 А, това ли било? Съпротивлението на триене зависи от гладкостта. Почисти с леко влажна кърпа и много търкане. Ако не става - пробвай с препарат някакъв. Въпреки гръмките заглавия повечето са с горе-долу еднакъв състав. Препарат за полиране на мебели за мен е най-малка набутвация за същия ефект. Ако и това не помогне ще трябва да търкаш с някаква паста за полиране. Най-лесно е в някой автосервиз или, автокъща, дето лъскат стари возила. Аз бих пробвал с вълнен плат и паста за зъби, но няма да натрапвам избора си. Мерси Хахах паста за зъби Цитирай
Recommended Posts