Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

От скоро съм с Cort EVL K4 имам проблем като плъзгам. Много се търкат пръстите и болят и понякога не оспявам да оцеля прагчето до което искам да плъзна. Махнах струните , изчистих фретборда и фретовете , смених струните но не се оправя :ok: Някакви предложения? :unsure:

Отговорено
Стискай зъби и продължавай да свириш.

забравих да спомена - на старата китара която е нисък клас нямах тези проблеми :unsure:

Отговорено

Струните са нови - 10ки (старата китара беше с 10ки и нямах проблеми.) Екшана е по нисък от на старата. Къде да намеря лютиер?

Отговорено

Височината на прагчетата може да е различна. Няма евтин начин да се намали.

Високите прагчета си имат и предимства, и недостатъци. Ползвай им предимствата и свиквай с недостатъците.

Китарата настроена ли е по камертон/тунер?

Отговорено
Височината на прагчетата може да е различна. Няма евтин начин да се намали.

Високите прагчета си имат и предимства, и недостатъци. Ползвай им предимствата и свиквай с недостатъците.

Китарата настроена ли е по камертон/тунер?

Да по тунер е настроена :hysterical: И да прагчетата май са малко по високи. та какви са предимствата? :thumbdown:

Отговорено

Моля помогнете!!!!!!! Няма ли нещо с което мога да си мажа нека за да е по удобен?!?! Супер е неодобен и ме боли палеца от него...

Отговорено

Високите прагчета са по-удобни за бендваш.

С каквото и да мажеш все ще са високи. Имаш три пътя:

- да свикнеш;

- да смениш прагчетата;

- да смениш китарата.

Отговорено

Нене за прагчетата разбрах и не е кой знае какво , свиква се.. .Горовя за самия НЕК отзад там дето ми е дланта и палеца. Много съпротивление има много ми се търка дланта и се бели , боли , пречи на свиренето ако не съм потен

Отговорено

А, това ли било?

Съпротивлението на триене зависи от гладкостта. Почисти с леко влажна кърпа и много търкане. Ако не става - пробвай с препарат някакъв. Въпреки гръмките заглавия повечето са с горе-долу еднакъв състав. Препарат за полиране на мебели за мен е най-малка набутвация за същия ефект.

Ако и това не помогне ще трябва да търкаш с някаква паста за полиране. Най-лесно е в някой автосервиз или, автокъща, дето лъскат стари возила. Аз бих пробвал с вълнен плат и паста за зъби, но няма да натрапвам избора си.

Отговорено
А, това ли било?

Съпротивлението на триене зависи от гладкостта. Почисти с леко влажна кърпа и много търкане. Ако не става - пробвай с препарат някакъв. Въпреки гръмките заглавия повечето са с горе-долу еднакъв състав. Препарат за полиране на мебели за мен е най-малка набутвация за същия ефект.

Ако и това не помогне ще трябва да търкаш с някаква паста за полиране. Най-лесно е в някой автосервиз или, автокъща, дето лъскат стари возила. Аз бих пробвал с вълнен плат и паста за зъби, но няма да натрапвам избора си.

Мерси :thumbs_up: Хахах паста за зъби :greenangel: