Spaz Публикувано Март 8, 2006 Публикувано Март 8, 2006 Аз за момента съм на плюнка и пръст, но не е много ефективно, а освен тва се обезводнявам и става бавно. Вие с кво си чистите чинелете? Цитирай
darmonko Отговорено Март 8, 2006 Отговорено Март 8, 2006 Има едно препаратче,казва се Sano Multi Metal Cleaner предназначено е за хромирани повърхности,неръждаема стомана,мед,никел,бронз и месинг.Вносител е Е.Т. ИЗИ-Исак Аронов" от софия,тел.945 00 00 (не е реклама,чета етикета)Не окислява металите и не съдържа абразиви така че е абсолютно безопасно.Мажеш с него,чакаш 5 мин.,после с парцалче или гъба търкаш,после плакнеш с вода и подсушаваш хубаво с чиста суха кърпа.Цената му е 4.50 лв и е много трайно,една опаковка я ползвам вече година и половина.Особено ако чинелите ви са с brilliant finish това ги прави на огледало.Айде успех в чистенето Цитирай
bonzo Отговорено Март 10, 2006 Отговорено Март 10, 2006 Препоръчвам на всеки,който иска да си запази чисти чинелите си,просто да използва ръкавици като ги нарежда и като ги прибира ,избягва се зелената,добре позната страна на нещата. Цитирай
Jumper Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Шлайф паста мисля ,че ще свърши работа Цитирай
tupoto kopele Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Може и с едра шкурка а ако ви мързи направо с пилата Цитирай
Judex Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 EEEEEEEE сега, грубо е със пилата и шкурката! Навремето и аз тровите ги хвърлях по стената за да им падне утайката, ама сериозен чинел таквози отношение не търпи! :killyou: Цитирай
the_gorer Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 За скъпите модели чинели не знам, аз лично не бих ги докоснал с абразив, ама си спомням, че навремето като свирехме в даскало на един грохнал комплект Amati, нашият тъпанар чистеше чинелите с полирпаста и вълнен парцал. Полирпастата се купува от магазин за автобояджилък. Може да пробвате и с паста за зъби - по-щадяща е от полирпастата и върши същата работа. Това не е шега, пробвайте с "Поморин". Цитирай
Leather_rebel Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Еми аз лично с онази универсалната смазка WV-40 или нещо от сорта, тя е за електроника но чисти адски много,лесно се отсранява и чинели блестят накрая Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 14, 2006 Отговорено Март 14, 2006 ПУЦИНГ ! Това е най-доброто с което можете да си изчистите чинелите ! Цитирай
tupoto kopele Отговорено Март 14, 2006 Отговорено Март 14, 2006 Пуцинг продължителното време на глагола Пуцам ли е??? Цитирай
Sebastian Отговорено Март 19, 2006 Отговорено Март 19, 2006 Значи да се спра на това, което darmonko ползва ? Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 19, 2006 Отговорено Март 19, 2006 С пуцинг "духачите" си чистят свирките Цитирай
the_gorer Отговорено Март 19, 2006 Отговорено Март 19, 2006 Като каза за духачите, се сетих, че покойният Иван Славков (не Батето, става дума за търновски учител по музика) правеше някакви химии в едни шишета и ги държеше да киснат в нафта или нещо подобно за по една година. Получаваше се някаква жестока полир паста, с която духачите в училищния оркестър си лъскаха тръбите. Цитирай
Recommended Posts