Steff Отговорено Март 19, 2006 Отговорено Март 19, 2006 Ами ампа спира да свири на нормална мощност, тоест-както свиря силно, изведнъж започва да свири много тихо, не изключва съвсем. Не изключвам възможността да има някаква защита, активираща се при големи спадове на напрежението, може би за да предпази от някакъв последващ пик... не знам, не съм много наясно. Иначе за варианта за подмяна на трафа-първо, ампа е много тънък-4,5см и не знам какъв траф може да влезе вътре, а и не ми се иска да се рови много-много по него. Цитирай
bobalan Отговорено Март 19, 2006 Отговорено Март 19, 2006 ренавий съществуващия траф за 220волта. Тороидче някакво ще да е Цитирай
ditronix Отговорено Март 19, 2006 Отговорено Март 19, 2006 Спиурането на усилвателя почти сигурно се предизвиква от защита по претоварване.Бях правил такава на един мой усилвател,работеше си,но при силни пикове сработваше и за няколко секунди звука спираше.Какво не опитвах-при подсилен бас не можах да се оправя с тази работа и се принудих да я изключа тъпата защита.То по принцип предназначението и беше да пази басовите говорители от повреда при евентуално изгаряне на усилвателя и аз като си знам стоката че съм я правил НЕИЗГОРЯЕМА без много колебания шкартирах защитата.Само че Steff явно няма как да направи това.А при тези габарити на усилвателя задачата с пренавиване на трафа отива на много високо ниво и става почти невъзможна.Но и едва ли проблемът със спирането на звука идва от захранването! Цитирай
Steff Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 Не е никакво тороидче, ми се оказа с импулсно захранване, както установи Metalhammer след като го отворихме(ампа, не Metalhammer ). Сега водя кореспонденция с Gallien-Krueger, да ми кажат дали захранването е стандартно и може да се превключи отвътре на 220V. Цитирай
Recommended Posts