qillara Публикувано Октомври 10, 2010 Публикувано Октомври 10, 2010 Здравейте! Става въпрос за китарен процесор digitech gmx2! При токов удар , премина статично електричество през китарата и през ефекта ! Резултата - китарата ниама поражения . Ефекта по всичко показва че е в изправност само дето звука който излиза е микрофония и нищо друго! Вапросът ми е дали случайно знае какво може да е станало ! Благодаря предварително за всяка информация по въпроса ! Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 10, 2010 Отговорено Октомври 10, 2010 Опитай да възстановиш фабричните настройки. Ако не става - снимка за спомен и купуваш следващия модел. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 10, 2010 Отговорено Октомври 10, 2010 При токов удар , премина статично електричество през китарата и през ефекта ! Много интересен случай! Как Статично нещо се движи/преминава? И как премина през китарата? В края на краищата токов удар е нещо от захранващата мрежа, та какво ще дири през китарата? Или е било Електростатичен Разряд, от търкане на мокет? Много объркана работа ... Цитирай
qillara Отговорено Октомври 10, 2010 Автор Отговорено Октомври 10, 2010 тъй като не съм присъствал на случката - преразказвам как е станало ! пипната е лампа по която е имало отечки (бие ток по корпуса), (апаратурата е била включена) веригата е била лампа -човек- китара - процесор- кубе ! благодаря за отговорите! моля да ме извините за неточностите по въпроса! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 10, 2010 Отговорено Октомври 10, 2010 пипната е лампа по която е имало отечки (бие ток по корпуса), (апаратурата е била включена) веригата е била лампа -човек- китара - процесор- кубе ! А човекът жив ли е? Да мине през него такъв ток, че да повреди процесора... Явно е як Българин, закоравял от прехода ...И ток да му пуснеш, пак оцелява . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 10, 2010 Отговорено Октомври 10, 2010 Ако е станало така, би трябвало тока да е протекъл през заземяващите проводници.... Трябва да се разгледа, едва ли може да се каже повече на този етап. Цитирай
Recommended Posts