toxic Публикувано Октомври 3, 2010 Публикувано Октомври 3, 2010 (Редактирано) Ами искам като цяло да попитам за комплект с който ще се свири хеви (или по скоро траш) метъл какви точно трябва да бъдат барабаните а именно: 1.Касата-размер и тип кожа. И дали да взема две каси или да карам с кардан? 2.Томовете-колко на брой,размер и кожа. 3.Флор томове-брой,размер и кожа 3.Соло барабанче - размер материал(на самия барабан) и кожа 4.Чинели-видове(брой) материал размер и ако имате други препоръки добре. 5.Това не е толкова до комплекта но какви палки ще бъдат най добри. Знам ,че колкото може по тежки и големи ама с материал и форма не съм наясно, пък и по тази логика защото не взема две железа по 1 кило и да бия по барабаните (не става нали ) Редактирано Октомври 3, 2010 от toxic Цитирай
koko_enev Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 Има специални барабани на които пише траш.Тях ще търсиш и внимавай да не се объркаш да вземеш някои за поп музика,че незнам как ще се оправяш после. Цитирай
soulfly Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 (Редактирано) Има специални барабани на които пише траш.Тях ще търсиш и внимавай да не се объркаш да вземеш някои за поп музика,че незнам как ще се оправяш после. Редактирано Октомври 4, 2010 от soulfly Цитирай
6taigata Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 (Редактирано) ZOMG Колега, като цяло няма голямо значение, но за по-тежка музика аз лично бих предпочел дълбоки Tомове ( 8x8,10x10,11x12,12x13,13x14,14x15,16x18) строени ниско. http://en.wikipedia.org/wiki/Drum_kit GLHF! Редактирано Октомври 4, 2010 от 6taigata Цитирай
Naikal Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Има специални барабани на които пише траш.Тях ще търсиш и внимавай да не се объркаш да вземеш някои за поп музика,че незнам как ще се оправяш после. Цитирай
SundownWarrior Of Nightwis Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 бе за хеви аз ти препоръчвам: 2 каси, 22 инчови 2 том тома - 10 и 12 2 флор тома - 14 и 16 1 соло барабанче 2 фуса - единич винаги затворен 4 краша 2 китаеца това е ако имаш пари Цитирай
Fallenblood Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 ^ райда пропущаш! но за варианта с 2та фуса не се бях сещал, находчиво Цитирай
toxic Отговорено Октомври 4, 2010 Автор Отговорено Октомври 4, 2010 2 ФУСА ГЕНИАЛНО. Сериозно много по лесно е да си биеш по касите без да се интересуваш за фуса мислил съм го ама никога не съм мислил че като го види някой няма да се хили . Иначе като цяло ти ми помагаш доста с другите неща, предполагам 4 краша трябва да са различни по размер но сигурно не и материал (нещо като томовете нали?) Цитирай
fella Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Daniel Zimmermann на концерта си с Gamma ray миналата година излезна с 3 фус-а... два отляво,съответно отворен за работа с крак когато не ползва втората каса и затворен който си беше на фус машина и един от дясно който си беше затворен постоянно,така му е удобно на човека.. общо зето-както ти е удобно и с каквото и както поискаш си свири... Поздрави на Коко Енев за неговия коментар-така се прави ! Цитирай
Fallenblood Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 абе въпрос на предпочитание е. няма толкова голяма вариация в размерите на чинелите, но дебелината и техниката на изработка придават на всеки чинел собствен звук. пробвай, харесай си, спокойно може в един такъв разширен комплект да караш и само с 2 краша или с 1 в обикновен сет. иначе откъм чинели - сплашът също е полезен за тая музика, гонг можеш да добавиш според вкуса си (има някои доста малки с изненадващо нисък и плътен тон). а затвореният фус направо може да се стегне на обикновена стойка вместо на фусмашина... Цитирай
toxic Отговорено Октомври 5, 2010 Автор Отговорено Октомври 5, 2010 Ами аз знам че най добрият номер е да отида в магазина и да изпробваш всеки чинел и барабан. Ето гадното в моя град няма такива магазини и няма учители които да питам за нещо, има само частен учител но той е за по напреднали. Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 5, 2010 Отговорено Октомври 5, 2010 От 20-25 години "double kit" барабанистите използват втори комплект фус, както и дублиране на чинели в различни места на дръм сета, с цел печелене на ценно време.Не знам кое е странното тук. За размера на бас касите, щом ще свириш траш метъл, по-скоро търси средни, а не големи каси. Аз съм китарист и знам тези неща, странно е че барабанист задава такива въпроси. Не се сърди.Успех. Цитирай
toxic Отговорено Октомври 5, 2010 Автор Отговорено Октомври 5, 2010 Свиря от скоро и не ги разбирам не съм говорил с барабанисти на "живо" защото в нашия град няма но ти предполагам си работил с доста хора и си го научил добре всичко. Това че знаеш за барабани а не си барабанист говори само добре за теб. Споко не се сърдя де. Цитирай
Fallenblood Отговорено Октомври 5, 2010 Отговорено Октомври 5, 2010 (Редактирано) щом свириш отскоро, а и сигурно нямаш средства - обикновен кит с 1 краш, 1 райд, 2, а дори и само 1 алт (том-том) и 1 тимпан (флор том), както и основните каса, фус и барабанче, ще ти свърши работа. вече като просвириш на едно по-високо ниво, ще си изградиш критерии, ще можеш да знаеш какво искаш и ще започнеш да добавяш и заменяш според необходимостите си. (макар че ще се изправиш пред дилемата "кое първо"...) ще си сложиш и затворен фус, и чинели Редактирано Октомври 5, 2010 от Fallenblood Цитирай
nosorozitemu Отговорено Октомври 6, 2010 Отговорено Октомври 6, 2010 Хи ха хо... а сега де? http://cgi.ebay.co.uk/Premier-Black-Shadow...=item1e5eb3285e Поздрави и събираи пари... Цитирай
Recommended Posts