Jump to content
Българският форум за музиканти

Завод Ленин


Recommended Posts

Значи, както при кавърите, правим (само) една тема в "Авторска музика" и ще качваме авторските произведения единствено тук, съответно ще може да следите темата ако ви допадаме или да не я отваряте повече :curse:

 

Започваме с три:

 

Stay Away

Тук още не съм си измислил до край партията на баса - в момента на куплетите свиря Ла и "разбъркана" комбинация от бендове от Си до До и обратно, плюс "хепи енд" на фразата с бенд от До до Ре, завършващ със свободна струна Ре - това ще го чуете на фестивала на форума (звучи като ластик, който се опъва и отпуска :slap:)

 

About The Politicians

Повтарям за пореден път, че не пропагандираме никакви политически идеи.

Наричаме парчето "Хитлера", понеже в студийния вариант започва с реч на Хитлер.

 

Следва любимото ми:

 

So Many Things

с второ име "Депресията". Барабанистът ни много трудно се навива да го свири (щото се депресира), а на мен ми е доста кратко, всъщност. Идеята е басът да "бумти" през цялото време, но понеже тук свирим с настройките за силните парчета малко не се разбира това, иначе свиря предимно със заглушаване и се опитвам повече да създавам атмосфера, отколкото фигури.

 

---

 

Всякакви мнения са добре дошли, освен за смесване и запис, понеже това са материали от репетиция и подобни препоръки няма да имат смисъл, в случая ;)

 

 

П.П.:

Това е последният път (надявам се), в който ползвам този сървър, заради ниското качество на потока, а за времето, през което съм там, освен ограничения, нищо друго не направиха, но не ми се занимава с откриването на нов акаунт на друго място в момента :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колега ...taka li e? - a taka.,

много ми беше интересно да чуя какво е сътворил 'завода' напоследък и ще коментирам парчетата едно по едно:

 

Stay Away

Започването с акустична китара и глас в началото малко ми напомни Нирвана, докато не се включиха и другите инструменти. След това по-скоро Пърл Джем :) Идеята обаче е много добра! Парчето има много интересен финал, като особено искам да спомена барабаниста, защото изпълнението му на финала много ми хареса!

 

About The Politicians

Парчето е много добро и с много енергия, супер :) За него бих допълнил, че правите много хубави паузи, които правят композицията още разчупена и кефеща :ok:

 

So Many Things

Ама верно много е депресиращо :cheers: Солото обаче на чистата китара е много добро - кратичко, но на място.

 

Градивна критика:

Критиката ми основно е насочена към вокала. Тембърът му е много добър, особено за депресиращите парчета. НО абсолютно нищо не мога да му разбера докато пее. Като съвет бих дал да се обърне повече внимание на дикцията( да е ясна и отчетлива), също както и произношението, щом сте решили да пеете на английски.

 

И понеже знам, че те интересува - LEAD BASS-a е добре :greenball: - ненатрапчив, но си върши работата добре и на място! :D

Като цяло ми харесаха парчетата и то не малко, но наистина обърнете внимание на градивната ми критика, защото това малко разваля общото впечатление. С други думи, имате върху какво да работи още.

Успех :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

групата със съветско име и английски текстове ме изненада приятно :rolleyes:

ще прощавате, че разглеждам нещата единствено от гл.т. на революцията, но парчето about the politicians, няма да е лошо да има български текст. музиката е много добра, хваща слуха, определено има заряд. ако се запее силно и ясно на роден език, току-виж станало химн на нещо. и тъй като, за да има химн, трябва някой да се обедини под някакъв байрак преди това, съвсем сериозно мисля, че пускането на добър българоезичен вариант на тази песен в публичното пространство би засилил протестната дейност и положителния ефект от нея.

иначе "shoo" като се казва, трябва да е по-силно или откъснато... иначе става "mr. shoe".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

набързо преслушах парчетата....Има идея, но още не мога да определя какво ме накара да не ги повторя .....може би това, че не е на български. Говоря достатъчно добре английски, и нямам проблем с това, но като че ли в" България - на български " е формулата на успеха....Иначе за бандата и музиката :cheers2:

п.п. дано да не звуча като някакъв сухар, ама тия спорове сме ги водили преди двайсетина години на синьото кафе ...

Поздрави!

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Винаги съм твърдял същото относно българския език и често обсъждам въпроса с колеги.

В случая, заварих готова банда, споделих си вижданията, те споделиха своите и докато се наканим, и хоп- изминали почти две години и още си пеем (и творим) на английски, но определено вторият албум е замислен на български и сръбски. Това е единствената авторска група, в която участвам и не пеем (все още) авторска музика на български.

(Тук има кавър на "Лодка ли е любовта" на Сигнал в нестандартно изпълнение, с личното позволение на Данчо Караджов)

 

Fallenblood,

Обсъждали сме варианта някои от готовите парчета да имат текст и на български, но като са мислени на английски, не е толкова лесно.

Химн, революция - барабанистът ни е по тия въпроси и дейности, ще му предам и ще видим ;)

 

fildi

...а чу ли на "депресията" няколкото повторения "Ай ноу тдет ю мъст блоу"? Първият път като чух парчето и с нетърпение очаквах да разбера дали продължението е това, което очаквах ("ми", например), но се оказа, че не е :music336:

Въпреки това, все още, когато свиря или слушам парчето, продължавам да очаквам "моето си" продължение :girl_witch:

Иначе, явно това парче депресира не само нашия барабанист ;) (може да е дръм-дипрешън сонг)

 

Относно партиите на баса - изчиствам ги все още, като се старая да станат максимално опростени и крайни, но си личи къде не съм готов по многото тонове... ;) Това си има и своят чар, понеже чувам парчетата по раличен начин (когато изсвиря нещо различно) - в смисъл, откривам ;):metalist:

Басът има особено отговорна роля в нашата музика и затова толкова се обяснявам и питам за него ;)

 

 

Отговорите на критиките към вокала ще ги оставя на него, че не разбирам много от тези неща, а и толкова съм го слушал, че не ми правят впечатление (освен редки моменти, някои от тях, споменати тук).

 

 

:whistle:

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги !Аз съм китариста и вокала на Завод Ленин за тези които не ме познават :greenangel:

Песните които колегата представи са Демо записи от една репетиция преди месец някъде.С тези записи кандидатсвахме за фестивала на форума и ни одобриха -_-

Като творец на тези песни ги мисля на английски език както и повечето ми неща ...някък си самите ми идеи когато пиша ми идват на английски и ми е съвсем нормално да ги правя така.Като цяло имам средно ниво на разговорен

и малко под средно на граматиката така че ползвам услугите на един приятел които е преподавател по английски.

Когато напиша нещо му нося текста и тои ми прави редакция.

Stay away е песен несъмнено напоняща n

нa Сиатълските банди от началото на 90-те години (Нирвана,Пърл джем,Алис ин чейнс..) Написах я по повод едно момиче като послание да стои далеч от мен (Stay away from me..)

от гледна точка на това че няма как да бъдем заедно :(

About the politicians е песен за всички големи политически личности в миналото и настоящето които са предизвиквали воини за своите идеали или личните им интереси без да им пука за хората които умират за това..

Аз самия съм отраснал в Сърбия и то по време на воините 90-те години и именно одтам ми идва музата за тази песен .

Както каза колегата Свилен не пропагандираме политически идеи а само "Peace"

So many things я написах преди 3 години някъде и то в най-пиянския ми период в живота засега .в една поредна пиянска вечер с първата басистка на Завода измислих основната идея и тогава наистина се чувствах пренаситен

oт жени,алкохол и пиянски разговори...реално пресъздадох как се чувствах именно в този момент :P На фестивала на форума няма да я изпълним защото сме подготвили по ударен репертоар но на някое друго участие може и да я изпълним наживо :punk_guitar:

Мерси на всички които писаха в темата ни и поздрави от мен :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.