Свилен Бас Публикувано Октомври 1, 2010 Публикувано Октомври 1, 2010 Значи, както при кавърите, правим (само) една тема в "Авторска музика" и ще качваме авторските произведения единствено тук, съответно ще може да следите темата ако ви допадаме или да не я отваряте повече Започваме с три: Stay Away Тук още не съм си измислил до край партията на баса - в момента на куплетите свиря Ла и "разбъркана" комбинация от бендове от Си до До и обратно, плюс "хепи енд" на фразата с бенд от До до Ре, завършващ със свободна струна Ре - това ще го чуете на фестивала на форума (звучи като ластик, който се опъва и отпуска ) About The Politicians Повтарям за пореден път, че не пропагандираме никакви политически идеи. Наричаме парчето "Хитлера", понеже в студийния вариант започва с реч на Хитлер. Следва любимото ми: So Many Things с второ име "Депресията". Барабанистът ни много трудно се навива да го свири (щото се депресира), а на мен ми е доста кратко, всъщност. Идеята е басът да "бумти" през цялото време, но понеже тук свирим с настройките за силните парчета малко не се разбира това, иначе свиря предимно със заглушаване и се опитвам повече да създавам атмосфера, отколкото фигури. --- Всякакви мнения са добре дошли, освен за смесване и запис, понеже това са материали от репетиция и подобни препоръки няма да имат смисъл, в случая П.П.: Това е последният път (надявам се), в който ползвам този сървър, заради ниското качество на потока, а за времето, през което съм там, освен ограничения, нищо друго не направиха, но не ми се занимава с откриването на нов акаунт на друго място в момента Цитирай
fildi Отговорено Октомври 2, 2010 Отговорено Октомври 2, 2010 Здравейте колега ...taka li e? - a taka., много ми беше интересно да чуя какво е сътворил 'завода' напоследък и ще коментирам парчетата едно по едно: Stay Away Започването с акустична китара и глас в началото малко ми напомни Нирвана, докато не се включиха и другите инструменти. След това по-скоро Пърл Джем Идеята обаче е много добра! Парчето има много интересен финал, като особено искам да спомена барабаниста, защото изпълнението му на финала много ми хареса! About The Politicians Парчето е много добро и с много енергия, супер За него бих допълнил, че правите много хубави паузи, които правят композицията още разчупена и кефеща So Many Things Ама верно много е депресиращо Солото обаче на чистата китара е много добро - кратичко, но на място. Градивна критика: Критиката ми основно е насочена към вокала. Тембърът му е много добър, особено за депресиращите парчета. НО абсолютно нищо не мога да му разбера докато пее. Като съвет бих дал да се обърне повече внимание на дикцията( да е ясна и отчетлива), също както и произношението, щом сте решили да пеете на английски. И понеже знам, че те интересува - LEAD BASS-a е добре - ненатрапчив, но си върши работата добре и на място! Като цяло ми харесаха парчетата и то не малко, но наистина обърнете внимание на градивната ми критика, защото това малко разваля общото впечатление. С други думи, имате върху какво да работи още. Успех Цитирай
Fallenblood Отговорено Октомври 2, 2010 Отговорено Октомври 2, 2010 групата със съветско име и английски текстове ме изненада приятно ще прощавате, че разглеждам нещата единствено от гл.т. на революцията, но парчето about the politicians, няма да е лошо да има български текст. музиката е много добра, хваща слуха, определено има заряд. ако се запее силно и ясно на роден език, току-виж станало химн на нещо. и тъй като, за да има химн, трябва някой да се обедини под някакъв байрак преди това, съвсем сериозно мисля, че пускането на добър българоезичен вариант на тази песен в публичното пространство би засилил протестната дейност и положителния ефект от нея. иначе "shoo" като се казва, трябва да е по-силно или откъснато... иначе става "mr. shoe". Цитирай
VSTi Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) набързо преслушах парчетата....Има идея, но още не мога да определя какво ме накара да не ги повторя .....може би това, че не е на български. Говоря достатъчно добре английски, и нямам проблем с това, но като че ли в" България - на български " е формулата на успеха....Иначе за бандата и музиката п.п. дано да не звуча като някакъв сухар, ама тия спорове сме ги водили преди двайсетина години на синьото кафе ... Поздрави! Редактирано Октомври 3, 2010 от VSTi Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) ^Винаги съм твърдял същото относно българския език и често обсъждам въпроса с колеги. В случая, заварих готова банда, споделих си вижданията, те споделиха своите и докато се наканим, и хоп- изминали почти две години и още си пеем (и творим) на английски, но определено вторият албум е замислен на български и сръбски. Това е единствената авторска група, в която участвам и не пеем (все още) авторска музика на български. (Тук има кавър на "Лодка ли е любовта" на Сигнал в нестандартно изпълнение, с личното позволение на Данчо Караджов) Fallenblood, Обсъждали сме варианта някои от готовите парчета да имат текст и на български, но като са мислени на английски, не е толкова лесно. Химн, революция - барабанистът ни е по тия въпроси и дейности, ще му предам и ще видим fildi ...а чу ли на "депресията" няколкото повторения "Ай ноу тдет ю мъст блоу"? Първият път като чух парчето и с нетърпение очаквах да разбера дали продължението е това, което очаквах ("ми", например), но се оказа, че не е Въпреки това, все още, когато свиря или слушам парчето, продължавам да очаквам "моето си" продължение Иначе, явно това парче депресира не само нашия барабанист (може да е дръм-дипрешън сонг) Относно партиите на баса - изчиствам ги все още, като се старая да станат максимално опростени и крайни, но си личи къде не съм готов по многото тонове... Това си има и своят чар, понеже чувам парчетата по раличен начин (когато изсвиря нещо различно) - в смисъл, откривам Басът има особено отговорна роля в нашата музика и затова толкова се обяснявам и питам за него Отговорите на критиките към вокала ще ги оставя на него, че не разбирам много от тези неща, а и толкова съм го слушал, че не ми правят впечатление (освен редки моменти, някои от тях, споменати тук). Редактирано Октомври 3, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Rankovich Отговорено Октомври 4, 2010 Отговорено Октомври 4, 2010 Здравейте колеги !Аз съм китариста и вокала на Завод Ленин за тези които не ме познават Песните които колегата представи са Демо записи от една репетиция преди месец някъде.С тези записи кандидатсвахме за фестивала на форума и ни одобриха Като творец на тези песни ги мисля на английски език както и повечето ми неща ...някък си самите ми идеи когато пиша ми идват на английски и ми е съвсем нормално да ги правя така.Като цяло имам средно ниво на разговорен и малко под средно на граматиката така че ползвам услугите на един приятел които е преподавател по английски. Когато напиша нещо му нося текста и тои ми прави редакция. Stay away е песен несъмнено напоняща n нa Сиатълските банди от началото на 90-те години (Нирвана,Пърл джем,Алис ин чейнс..) Написах я по повод едно момиче като послание да стои далеч от мен (Stay away from me..) от гледна точка на това че няма как да бъдем заедно About the politicians е песен за всички големи политически личности в миналото и настоящето които са предизвиквали воини за своите идеали или личните им интереси без да им пука за хората които умират за това.. Аз самия съм отраснал в Сърбия и то по време на воините 90-те години и именно одтам ми идва музата за тази песен . Както каза колегата Свилен не пропагандираме политически идеи а само "Peace" So many things я написах преди 3 години някъде и то в най-пиянския ми период в живота засега .в една поредна пиянска вечер с първата басистка на Завода измислих основната идея и тогава наистина се чувствах пренаситен oт жени,алкохол и пиянски разговори...реално пресъздадох как се чувствах именно в този момент На фестивала на форума няма да я изпълним защото сме подготвили по ударен репертоар но на някое друго участие може и да я изпълним наживо Мерси на всички които писаха в темата ни и поздрави от мен Цитирай
Recommended Posts