Jump to content
Българският форум за музиканти

Здравейте!


Recommended Posts

Привет!

Казвам се Мариян и съм роден на 22.09.1982 в град Стара Загора. Живея и уча в София от съвсем малък, тук съм прекарал по-голямата част от живота си. Някои от вас ме познават добре, за други съм напълно непознат, за това все пак ще кажа няколко думи за себе си.

Занимавам се с доста неща - благодарение на дядо ми, още от детска възраст, започнах да чета много. От начало Емилио Салгари, Карл Май, Майн Рид, по-късно Артър Конан Дойл, Агата Кристи, и след това пред мен се откри небосклонът на научната фантастика. Любимите ми автори и до днес са Аркадий и Борис Стругацки, Станислав Лем, Евгений Гуляковски, Сергей Павлов, Сергей Снегов, Кир Буличов и др. Като любими книги ще посоча дилогията от Е. Гуляковски - "Сезонът на мъглите" и "Дългият изгрев на Ена".

За четенето - толкова. Да спомена и за писането. от доста години се занимавам с поезия, чисто некомерсиално и непрофесионално , проза, новели, разкази и всякакви графомански прояви. Ако някой от вас изяви желание да прочете нещо мое - част от стиховете са качени на хулите (hulite.net).

Преминавам към музиката, която играе огромна роля в иначе хаотичния ми живот. Тук идва моментът на истината - и аз като малък бях метъл. Любовта ми към групи като Judas Priest, Iron Maiden, Therion, Ария, Bruce Dickinson, Halford и др. е останала и до днес. Сега обаче слушам доста по-разнообразни неща, като започнем от рок, блус, фънк, джаз, руска музика в повечето и аспекти, латино, малко класика и завършим с всичко, в което е вложено достатъчно творчество и любов.

Свиря на китара от две години (електрическа) без много претенции засега, обичам да пея, обичам есента, мирисът на пожълтели листа от бреза и топола. Обичам тихото, спокойно време. Обичам Красотата в света около нас във всичките и нюански. Обичам да споря, но с непознати съм мълчалив и резервиран. Дразня се когато хората говорят без да мислят и когато говорят откровени неистини. Не обичам лицемерието, грубостта (невероятно, но факт), не обичам да страдам обичам живота и мечтите, в които реалността понякога се размива. Не обичам любовта, която свършва, а от всичко най-много ценя истината и доверието.

За увлеченията си по Япония (език, култура, изкуство), Русия, археология и изучаването на древни култури (Египет, Мексико, Тракия), хладни оръжия, фехтовка (тренирал съм 3 години), тенис на маса, астрономия, само ще спомена, за да не стане тази биография прекалено отегчителна. Често се изявявам като психолог заради уменията ми в анализът и интуитивните ми способности, жалко е че това рядко дава положителен резултат.

За финал ще кажа, че в момента уча Журналистика с втори профил археология в Нов български университет.

Снимки няма да прилагам засега, което е нетипично за моето Его, което не съм споменал досега, но вярвам сте го усетили в текста )

Надявам се, че се забавлявахте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вчера успях да се запозная този уникален човек Мариян, и то по много шантав начин - хванах се да му се карам за нещо, пък той се оказа пич ;) Само дето пее твърде добре и ме комплексира... :godbless:

 

 

Ами... ЗДРАСТИ ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.