H.R. Публикувано Септември 28, 2010 Публикувано Септември 28, 2010 Здравейте, Става дума за бас-а на мой познат (аз свиря на китара). Проблемът е странно изместване на струните в хоризонтална посока - 4-та струна (4-струнен е ) излиза почти на края на грифа - сигурно изместване с 0,5 cm. При свирене на моменти направо излиза от грифа. Странното е и ,че грифът почти не изглежда изметнат и в двете посоки , магарето не е сменяно - няма следи по лака. Единствената ми идея е ,че е неправилно конструиран и сглобен. Марката е Tandem - някакъв лиценз на Fender и е купен от ръка преди време. Ако има някой майстор или разбиращ да го погледне и да даде мнение - може ли да се направи нещо по него. Благодарности ! Контакти на : Л.С. , skipe: hristian_06 , 0885142556 Цитирай
H.R. Отговорено Септември 29, 2010 Автор Отговорено Септември 29, 2010 Въпросната бас-китара : 1 2 3 4 5 6 Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Това е елементарно, колега. Разхлабвате винтовете на грифа, напъвате го в правилната посока и стягате. Ако се отвори процеп, можете да подпъхнете нещо (фурнирче или нещо от сорта), за да не се връща обратно. Мисля, че можете да се справите и сами. Цитирай
H.R. Отговорено Октомври 1, 2010 Автор Отговорено Октомври 1, 2010 Понякога човек не подозира колко е просто едно нещо. Никога не бях развивал гриф - нито се е налагало пък и страх ме беше да не го разместя нещо. А ето ,че го наместих! Не сложих никаква подложка засега - ако случайно пак се стигне до това - тогава. EAmechaniX - имаш бирене от мен и басиста ! Цитирай
Recommended Posts