Mar4enko Публикувано Септември 21, 2010 Share Публикувано Септември 21, 2010 Здравейте на всички във форума. Имам един Fender Superchamp XD с който си свиря в къщи и ми се върти в главата следната идея : да разкача ламповата част от предусилвателната като ги изведа на букси. Така да мога да го ползвам в оригинален вид или с външен лампов предусилвател. Та въпросът ми е: - някой правил ли е нещо подобно, - препоръчайте ми схема на лампов предусилвател. Да има поне 2 входа и някакъв драйв. Свиря по-леки неща - до хард рок. Изобщо всякакви съвети по въпроса са добре дошли . Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Септември 21, 2010 Share Отговорено Септември 21, 2010 Може.В момента ремонтирам един такъв, който е с този мод.Но ако ме питате, недейте, защото качеството на платката и спойките е лошо(яко китайско) и при всяка интервенция си рискувате нова повреда, това естествено ако не попрезапоите половината платка.... Инче за преамп - лесен и универсален, просто класика в жанра - Сло! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Септември 21, 2010 Share Отговорено Септември 21, 2010 Ако ще го правиш ти или някой познат - Сло ... Ако ще купуваш - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=36627&hl= има уникален звук ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Септември 21, 2010 Share Отговорено Септември 21, 2010 Хеее, bir4o, браво, че ме подсети да прегледам тази стара тема и да се накефя... Особено на killer с Valvesterix - http://www.vbox7.com/play:11d370f8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 21, 2010 Share Отговорено Септември 21, 2010 Сам ли ще го правиш и имаш ли опит?SLO не е за начинаещи,а и до колкото разбирам не ти трябва толкова много драйв. JCM800 преампа е сравнително прост,с някои модификации мисля,че ще отговори на изискванията ти. Виж в www.AX84.com преампа на Hi-Octane. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mar4enko Отговорено Септември 21, 2010 Автор Share Отговорено Септември 21, 2010 Сам ще го правя. Опит имам - произвеждам едни електронни изделия по поръчка. Опит с лампи също имам ,макар и за по-високи честоти и мощности. Освен това имам лампите а и други части всякакви. А има и друго - преди време си купих ефект на съфорумец - доста хвален. Ефекта наистина звучи чудесно, но наложи се да го отворя и бях доста разочарован. Изработката беше добра ако го правиш за себе си ама за продан..... Така че ще си поиграя сам. ПП. За SLO - имате предвид предусилвателната част на SLO 100 примерно или има друга схема само на предусилвател? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Септември 21, 2010 Share Отговорено Септември 21, 2010 - някой правил ли е нещо подобно,Много хора са правили нещо подобно и много по-сложни неща - препоръчайте ми схема на лампов предусилвател. Да има поне 2 входа и някакъв драйв. Свиря по-леки неща - до хард рок. Въпросът е необхватен. Светът е препълнен с подобни неща и изборът на едно или друго решение зависи от изискванията и възможностите на питащия. Всяко предложение несъобразено (а и няма как да е съобразено, защото не е известно какво е в главата на питащия) със идеите на питащия, са обречени на провал и само ще се получи набъбване на темата със безмислени постове. Има едно противоречие, което ме притеснява. А то е следното. Ако някой МОЖЕ да се справи самостоятелно с конструирането, механиката, изработването, настройката и т.н. на едно радиотехническо изделие, то ще може и сам да си намери каквото му трябва. Литература, интернет...бол! Това обаче не се случва, и веднага изниква въпросът - щом не може да вземе самостоятелно решение и да си намери каквото трябва, как ще се справи със самия процес на създаване. Даже не става въпрос само за знания (което пак е неясно), а и на практически опит, набор от апаратура, инструменти и т.н. ? Изработката на такова устройство има своите особености и тънкости, които не могат да се осветлят във един форум. Не съм против Направи си сам, в никакъв случай! Непрекъснато съм консултант на доста напреднали хора, които ме ползват като Google, та съм наясно и с обратната страна на медала. Именно това ме изпълва със съмнения за позитивния изход. Дано този случай да е различен от досегашните... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Септември 21, 2010 Share Отговорено Септември 21, 2010 ПП. За SLO - имате предвид предусилвателната част на SLO 100 примерно или има друга схема само на предусилвател? Има - да живеят братушките... http://www.guitarplayer.ru/forum/index.php?topic=93586.0 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts