Jump to content
Българският форум за музиканти

Harley Benton


ICS Vortex

Recommended Posts

Дайте да не разводняваме темата, може да си водим спора тук - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=30172 :ok: въпреки, че за мен, "модерно" означава да си вземеш нещо, от което нямаш нужда (...), иначе многострунни басове се ползват не-малко още от началото на 90-те, а съществуват от средата на 70-те (не говоря за 6-струнните "басове" с къса мензура, настроени октава под китарата, които са от 60-те). 7-струнният се появава заради Бил Дикенс края на 80-те. От там нататък, всичко е въпрос на струни и създаването им, като в момента има Сол Диез (под субконтра октава ~12-13Хц) и Сол Диез (4-та позиция, първа струна при китарата) за бас. Смятайте колко струни са по средата ;)

 

...но за мен, бас, с повече от 9 (в краен случай - 10) струни не е бас :)

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е достатъчно безмислена за да се увличаме в спорове. Само ще ти напомня, че внос на музикални инструменти в България има от 20 гоодини, не е точно от вчера (не знам дали си достатъчно възрастен и от София, за да си спомняш "Магазина на Самик" зад банята) Това с многото струни стана модерно на запад преди 10-ина години, горе-долу когато се появиха и евтини такива инструменти, произведени в източна Азия. Като всяка мода и това поотмина. У нас, виждам, че модата е дошла преди 1-2 години и сега е в разгара си. След някоя друга година и тук ще отмине.

 

ПОВТАРЯМ, че не отричам, че има музиканти, които използват тези инструменти много добре, но те са малцинство.

 

 

Ако беше за модата - нямаше да си купя бас за 160 евро..

Аз лично не знам каква е тенденцията в момента, просто защото не живея в България.

Не си купувам баса за да съм готин, най-малкото с тоя гриф няма как да си го хвана в шепичка, да хедбенгвам и да съм як пичага ;)

Казах, че след време 99% ще му се кефя и ще използвам възможностите му. Надявам се де :D

+ че това няма да е "моя" бас.. все пак след още година мисля, че ще имам нужда от качествен инструмент. А това не е :ok:

Моето скромно мнение за много струнните басове и китари е, че последните години страшно, ама страшно много хора просвириха, имам впредвид СВИРЯТ наистина. Преди имаше някакви супер известни музиканти, всеки ги знаеше, а в момента е пълно с нечувани изроди, кой от кой по-луд. Та мисълта ми е, че едва ли ще отмине, защото има хора, които вече се чудят кво още да измислят. Лично мнение..

Мисля, че от предните мнения съм дал да се разбере, че не целя да съм интересен, а да се забавлявам и кефя на инструмента, така, че нека не влизаме в излишни спорове или нещо от рода ;)

 

 

 

 

EDIT: Аз направих избора си, получих помощ, така че темата наистина е безсмислена вече = кошче или квото се прави тук :)

EDIT2: Доста рових из сайта и форума, но се затруднявам.. може ли някой, ако има желание и възможност да ми даде линк(ове) за школи и ей такива неща.. не искам да отварям нова тема. Благодаря!

Редактирано от ICS Vortex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.