manowar168 Публикувано Септември 15, 2010 Публикувано Септември 15, 2010 (Редактирано) Здравейте, свиря на барабани от година и 4 месеца... Имам малък проблем, свиря на кардан едва от 8 месеца и на 2 пъти ми се случи нещо странно.. С едната ми група свирим мелодичен дет метъл в това число и Arch Enemy, в едната песен има каси койти немога да ги изкарам, но се случи нещо което ме учуди, с групата правим записи, аз свиря песента на слушалки само барабаните и като по чудо от първия път изсвирих касите без да прекъснат, без да забавя... повече и не успях.. след 1 месец реших пак да пробвам защото с групата като свирим нестава, сложих слушалките, пуснах да записвам и ги изсвирих отново. Това са касите: http://www.youtube.com/watch?v=i7DIuP31GJM От тогава не съм сядал зад барабани(защото съм болен ;д ) и незнам дали ако се пробвам ще мога да ги изсвиря.. Въпроса ми е.. Възможно ли е това да е на психическа основа, веднъж съм сядал на барабани с 2 каси, чудствах се много по уверен отколкото с кардан, и попринцип много не обичам кардани... Редактирано Септември 15, 2010 от manowar168 Цитирай
ultramega Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 На слушалките какво си пускаш- парчето или метроном? Ако със записа го свириш а с групата не успяваш, може би групата нещо не го свири както трябва. Цитирай
bobi123 Отговорено Септември 17, 2010 Отговорено Септември 17, 2010 Не мисли толкова много и ще стане механично. Имах същия проблем и го реших като гледам ръцете на китаристите и не мислех за нищо. В последствие всичко си стана механично. Доколкото видях от клипа си броиш, което в случая с кардана/касите е много сложно. Цитирай
Boris Malevanov Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 Доколкото разбирам проблема може да ти е от самата група може да го свирят по - бавно или по - бързо зависи може и да не ти е комфортно и като си пуснеш песента да я изсвирваш от първия път. Цитирай
Danny47 Отговорено Септември 19, 2010 Отговорено Септември 19, 2010 Здравейте, свиря на барабани от година и 4 месеца...Имам малък проблем, свиря на кардан едва от 8 месеца и на 2 пъти ми се случи нещо странно.. С едната ми група свирим мелодичен дет метъл в това число и Arch Enemy, в едната песен има каси койти немога да ги изкарам, но се случи нещо което ме учуди, с групата правим записи, аз свиря песента на слушалки само барабаните и като по чудо от първия път изсвирих касите без да прекъснат, без да забавя... повече и не успях.. след 1 месец реших пак да пробвам защото с групата като свирим нестава, сложих слушалките, пуснах да записвам и ги изсвирих отново. Това са касите: http://www.youtube.com/watch?v=i7DIuP31GJM От тогава не съм сядал зад барабани(защото съм болен ;д ) и незнам дали ако се пробвам ще мога да ги изсвиря.. Въпроса ми е.. Възможно ли е това да е на психическа основа, веднъж съм сядал на барабани с 2 каси, чудствах се много по уверен отколкото с кардан, и попринцип много не обичам кардани... Обърни внимание, че има огромна разлика между това да си в добра форма, да си загрял няколко часа и между това да седнеш, когато не си свирил 10 дена и не си загрял. Само с годините и повишаването на издръжливостта (което си е техника) ще стане така, както искаш. Не забравяй, че касите са само част от свиренето на барабани... т.е. приоритет според мен трябва да ти е да изчистиш "обикновените" бийтове в това видео, преди да се тревожиш за "мускулната" част на нещата. Цитирай
Recommended Posts