DeathZone Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 Ако свириш у вас Берингера с процесор е много добър вариант според мен.За репетиции също става, но за концерти се съмнявам. От друга страна все пак това е амп със 120 вата мощност , така че може и да прилича на нещо и за живо свирене. Това е от мен! Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Март 3, 2006 Автор Отговорено Март 3, 2006 Мисля да си го ползвам за репетицийки и за дрънкане през свободното време Някой каза че има закъснение при смяната не ефектите което не ме кефи никак, но пак казвам, че не е задалжително да е с процецор. Цитирай
7thString Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 аз не сьм фен на Берингерпричината - 1 вьрпосните усилватели с процесори -са много добри за свирене вкьщи защото вадят хаифаджйски звук и имат процесорче с 100на бленди КОГАТО ОБАЧЕ отидеш на живо свирене с барабанист и басит - и звука им потьва направи разлика с маршал - той не звучи толкова приятно когато си вкьщи но пьк идеално си пасва с другите интрументи - на живо 2 отскапания берингер процесор - идва закьснение от секунда!!!! при превключване между клийн и драйв - което е отчайващо 3 веднага след като изтече гаранцията нещо се скапва и после в сервиза на динакорд ти режат главата - само един транзистор за смяна струва 50 лв!! тук Ефто и останалите техници няма да ти помогнат защото частите са специални берингерски - нямат аналог и платката е спойка вьлна - тоест няма хомемейд оправяне!! Дето онзи казал на жена си когато я оправил за 20 лв - жена ефтиното си е ефтино! ( продьлжавам да ходя по скьпи курви) за този модел може и да са доизкусурили нещо - но за ултрарок,блудевил - това важи в пьлна сила така че - watch out! Тони, първо си в грешка за латенцията- оправя се точно с едно копченце, а закъснението е подробно обяснено в книжката и иде ако процесора е нагласен да чака МИДИ команди при смяната. Второ- можеш да НЕ ползваш процесора- аз го ползвам за EQ и не мисля, че омазнява звука и абе... доста добре си избива И трето- преклон, че го сравняваш с маршал С удоволствие бих го трампил с теб за някой маршал със същите спецификации, но ме съмнява да се навиеш, нали И едно контравъпросче- свирил ли си някога на него? Да кажеш, че става за "домашно" свирене е просто смешно като говорим за 120W кубе Цитирай
TONY Отговорено Март 3, 2006 Отговорено Март 3, 2006 аз както казах съм имал ултрарок и съм свирил с блу девъл Както казва Росен- детзоне - положинието с тях е точно такова(тия два модела за свирене на живо не стават - гаранция - за свирене вкъщи са ок) и латенцията при тези два модела е точно както казвам и не може да се избегне AFTER-THE-RAIN -не знам от кой град си - затова Маршал имат представителство чак в благоевград за софия _берингера може да се пробва в Динакорд но моя съвет е мини преди това в xxxx и пробвай Фендер кубетата например ФМ212 - то е подобно на този берингер даже ги има по Технополисите из страната цена 599 лв ( май ) а за 500лв - ФМ112 - версия само с един говорител така че моята препоръка вземи си Маршал или Фендер като преди това си изясни кой от двата звука харесваш повече!! ( мен лично ме кефят и двата - но познавам доста китаристи които са се разделили - едните харесват само маршал - другите фендер) все пак ако искаш да си различен след обстойна проба си вземи берингер но си и задай въпроса -КОЙ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ КИТАРИСТИ ползват тихните усилватели Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Март 3, 2006 Автор Отговорено Март 3, 2006 аз както казах съм имал ултрарок и съм свирил с блу девълКакто казва Росен- детзоне - положинието с тях е точно такова(тия два модела за свирене на живо не стават - гаранция - за свирене вкъщи са ок) и латенцията при тези два модела е точно както казвам и не може да се избегне AFTER-THE-RAIN -не знам от кой град си - затова Маршал имат представителство чак в благоевград за софия _берингера може да се пробва в Динакорд но моя съвет е мини преди това в xxxx и пробвай Фендер кубетата например ФМ212 - то е подобно на този берингер даже ги има по Технополисите из страната цена 599 лв ( май ) а за 500лв - ФМ112 - версия само с един говорител така че моята препоръка вземи си Маршал или Фендер като преди това си изясни кой от двата звука харесваш повече!! ( мен лично ме кефят и двата - но познавам доста китаристи които са се разделили - едните харесват само маршал - другите фендер) все пак ако искаш да си различен след обстойна проба си вземи берингер но си и задай въпроса -КОЙ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ КИТАРИСТИ ползват тихните усилватели Благодаря ти за съвета.Ако имаше в Габрово магазини в които да продават такъв тип стока(китари,кубета.....и т.н.) нямаше да я има тази тема.Представи си само как ходя из БГ да пробвам кубета,шефа ми е доволен че ме няма на работа(глупости).Единствено, както казах вече, разчитам на това какво ще видя тук във форумчето.А пък свтовноизвестните китаристи да си свирят с каквото си искат.Няма да правя кариера със свирене(за съжаление)Това просто е хоби ли не знам как да го кажа :think: Относно цената съм решил да не давам повече от 450 500 кинта. Към марката също нямам притенции не робувам на марка.Но определено Берингерчето е доста добро не знам какво не му харесвате. Щом може да се регулира латенцията.......... а това че винаги ще има по добро и от най доброто......................няма какво да кажа въпрос на вкус, гледна точка или там както се казва............. Иначе много благодаря за инфото даже и малко разколебаващо ме Цитирай
TONY Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 щом си му мераклия - взимай го - няма какво толкова да му мислиш Цитирай
SixStrings Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Здравейте. Виждайки, че не можете да се отскубнете от варианта Behringer, пък и в подкрепа на казаното от TONY - ще се изкажа и аз: Свиря със Fender FM212R (100W) и съм имал възможността да го сравня със аналогичните беринджърски продукти. Уверено твърдя, че FM212-ката има далеч по-пробивен и мощен натиск от беринджър. На чистия канал вади учудващо приятен Punch като за транзисторно кубе. На овърдрайв канала може да постигнеш звук в обхвата от лек рокаджииски драйв до масивен и плътен кривоч подходящ и за най-екстремни стилове (на третия канал - "More Drive). Самото качество на драйва е впечатляващо, това бе първото което ме изуми в този усилвател. Имаш стаднартните EQ - корекции, независими и за двата канала, плюс една фиксирана EQ-крива, която усилва или реже среди около 2КНz (прецека по слух) - със Mid Contour Switch - с това можеш да постигнеш доста голямо разнообразие от звук. Към усилвателя върви и футсуич за избиране на трите канала. Най-добре отиди и го чуй на Княз Борис 117 - там е централният магазин на xxxx. Имат щанд и в Технополис - Младост, но в момента нямат това комбо там. Цитирай
SixStrings Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 (Редактирано) Ето и снимка. Редактирано Март 4, 2006 от SixStrings Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Март 4, 2006 Автор Отговорено Март 4, 2006 Ето и снимка. Това не е лош вариянт. За съжаление не съм от София. А каква е цената на Fender FM212R??? Цитирай
wessy Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 (Редактирано) тоя беригнер звучи добре за парите си като го купуваш само внимавай да му няма нещо. много често имат хъркащи копчета или един прецакан чип на процесора и го пробвай с ТВОЯТА китара. аз така пробвах един берингер с чужда беше супер. Пуснах го с мойта - беше ЗЛЕ! и това беше заради 1 чип на процесора. играят съпротивленията на адаптерите в случая. та прросто пробвай внимателно аре успех Редактирано Март 4, 2006 от wessy Цитирай
TONY Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 преди малко бях до РФ - но не погледнах - някьде около 600 лв са 599 например виж в технополиса на Габрово - ако има такьв май че РФ - им ги доставят - то няма и как да е иначе - защото те са представителите на фендер ако имате технополис - и няма такьв модел свьржи се директно с РФ - и ги питай дали могат да доставят или направо ела в София Achiles от форума - си купи такова и мисля че е доста доволен сьщо питай го и него но както ти казват - най дория вариант - е вземи си китарата - дигни се с кола до София - и пробвай и двете -така ще си сигурен че си избрал правилния вариант за теб Цитирай
bulby Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 За точно този модел на Берингер нямам мнение, но съм пробвал други от същата марка и трябва да отбележа, че имат много приятен чист канал, а и овърдрайв-а им е доста добър. Друг въпрос е, че съм чувал, че усилвателите на Берингер не са от най-надеждните Що се отнася до Fender FM212R - дрънкал съм през 2 такива и честно казано хич не съм очарован, гейна им грам не ми е по-вкуса, а и е бая шумен. Цитирай
7thString Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Ха де- аз пък твърдя обратното- преди да взема кубето, пробвах точно тоя ФМ212 и е НАЙ-отвратителното кубе, което съм пробвал- дори фронтман 15 звучи по-добре от него Цитирай
solo5 Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Някой продаваше скоро Fender FM 65R за 350лв, което си е добра цена за 60W кубе Цитирай
Guest Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Ето и снимка. Извинявам се предварително за офтопика (модовете да го махат ако пречи), но така ли ми се струва или двата спийкъра в това кубе не са подравнени хоризонтално ? В смисъл, че десния е малко по-надолу от левия.. Има ли някакво логично обяснение за това ? Ако има, моля - ЛС Цитирай
Recommended Posts