Jump to content
Българският форум за музиканти

Пак тези високи тонове ...


Mims Blue

Recommended Posts

Здравейте! Проблема ми са високите тонове. Гласа ми по принцип не е тих, на по- ниските тонове си пея нормално, но на височините просто замлъквам! Не ми е трудно да ги стигам, но гласа ми изчезва, както си пея силно и изведнъж замлъквам [например на припева на when you're gone на аврил лавин] ... търсих в интернет някакви техники, които да ми помогнат и се натъкнах на това

, но не можах да го разбера много много. :) Аз съм на 15 години и ми е минавало през акъла, че може да е от мутирането на гласа ... иначе пея в хор от 10 години и бях 3-ти глас, но вече от 3 години съм 2- ри нисък, защото ме изместиха. Евентуално бих искала да ми препоръчате вокални педагози от Варна.

 

Благодаря за отделеното време, а ако има някакви въпроси ще отговарям. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

Не мисля, че е от мутирането на гласа ти.

Доколкото разбирам можеш да изпееш тоновете, когато ги пееш поотделно, но не и със същата сила, с която пееш песента до въпросния момент?

Така както го обясняваш ми се струва, че става въпрос за преход между регистрите, който още не можеш да извършваш плавно. От урока на линка трудно би могла сама да си изясниш как точно да го направиш.

Изисква се изграждане на сигурна техника, която да ти върши работа всеки път, когато имаш нужда да пееш тонове, които се падат в "главовият" регистър на гласа ти с достатъчно плътност и сила.

А това е свързано с научаването на други неща. Правилно си се насочила да търсиш преподавател.

Имаш нужда някой да те разпее и да реши с какво да започнете обучението ти по пеене. Онлайн уроците са за след като добиеш основните познания и техника, за да можеш да си обясняваш сама кое и как се променя във "вокалната ти система" докато пееш.

Тук (или във вокалния раздел) или в Ноти, уроци... имаше тема за вокални преподаватели. Ако не можеш да я намериш пиши на ascendendo , той може да ти препоръча преподаватели във Варна.

Поздрави.

 

п.п.Добра идея е за по-лесно четене да се придържаш към шрифта и цвета, който е фабрично зададен (този, който ползвам аз и повечето съфорумници).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиши ми в скайп като влезеш.На следващата репетиция ще поработим.Или диафрагмата или гръкляна :)

Едно от 2-те ще е.Или нямаш достатъчно въздух или се мъчиш да правиш некфи невъзможни преходи :)

Според мен де :D

Редактирано от ViciouS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.