Jump to content
Българският форум за музиканти

Mims Blue

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Mims Blue's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, хорица. Имам един проблем и той се състои в следното: когато свиря 5-та струна на 2-ро прагче, ако не я свиря точно до самото прагче, започва да пращи и е доста неприятно (на другите прагчета до средата звучи идеално без проблем). Очевидно се опира някъде. Имах подобен проблем със старата си китара, само че там бяха няколко въпросните прагчета и струни и накрая се оказа, че грифът ми се е изкривил, когато я занесох на майстор (впрочем така и не разбрах от какво точно). Решението на тогавашния ми проблем беше да се сменят прагчетата. Старата ми китара е съвсем нова, като качество е по- добра от старата (Martinez ако е от значение), единственото, което ме притеснява е, че е пренасяна със самолет. Естествено, питам според вас какво мога да направя, за да си реша проблема. Надявам се да има хора, на които им се е случвало. Благодаря ви предварително.
  2. Разбира се! За женски глас става въпрос, мецосопран, 18 години почти.
  3. Здравейте! Моята история е следната: от 12 години вече пея в хор и винаги много ми е харесвало. Само че в един момент дойде желанието ми да се изявявам и самостоятелно и започнах да си репетирам вкъщи песни, които ме кефят и разбира се, нямат нищо общо с хоровото пеене. Оттук настъпиха и проблемите- не знаех какво става с гласа ми, когато преминавах в главов регистър. Стигах си идеално височините, но просто бяха някакси слаби и звучаха не както исках, по- агресивно, така да се каже. Помислих първо, че проблемът ми е в неизравняването на двата регистъра- започнах да взимам уроци при вокален педагог. Всъщност тя беше оперна певица и правихме различни упражнения с нея, чрез които гласът ми започна да "пробива"- тя ми каза, че пея с много малка част от гласовия си потенциал и има още доста за "изкарване". То хубаво, обаче тази година случайно попаднах на друг вокален педагог и тя ми каза чисто и просто, че постановката на поп и джаз, или рок ако щеш, няма нищо общо с хоровото пеене, че е съвсем различно звукоизвличането. Трудно е да се промени, понеже е въпрос на навик, а при мен все пак са 12 години хор... Но аз не искам да спирам с хора, а искам да се науча да пея поп и джаз! Сигурно ще ме посъветвате да тръгна на уроци, но ще ми е трудно да отделям по 15-20лв. за урок... Въпросът ми е как мога да постигна въпросният "микс" и оттам силна атака на тона, възможно ли е без уроци да стане? Бихте ли ми препоръчали някакви онлайн уроци?
  4. Здравейте! Много искам да се науча да свиря slipped away на Аврил Лавин, а и други известни песни също, но нямам ноти. Търсих в нета, но намерих само акорди за китара -.- Въпроса ми е всички тези хора, които са качвали кавъри в youtube налучквали ли са или са си набавили ноти отнякъде и откъде? Искам и аз така да се науча, звучи толкова хубаво! Ще съм много благодарна, ако някой ми каже!
  5. Здравейте! Проблема ми са високите тонове. Гласа ми по принцип не е тих, на по- ниските тонове си пея нормално, но на височините просто замлъквам! Не ми е трудно да ги стигам, но гласа ми изчезва, както си пея силно и изведнъж замлъквам [например на припева на when you're gone на аврил лавин] ... търсих в интернет някакви техники, които да ми помогнат и се натъкнах на това , но не можах да го разбера много много. Аз съм на 15 години и ми е минавало през акъла, че може да е от мутирането на гласа ... иначе пея в хор от 10 години и бях 3-ти глас, но вече от 3 години съм 2- ри нисък, защото ме изместиха. Евентуално бих искала да ми препоръчате вокални педагози от Варна. Благодаря за отделеното време, а ако има някакви въпроси ще отговарям.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.