kiko77 Публикувано Септември 10, 2010 Публикувано Септември 10, 2010 Здравейте, обмислям купуването не първото си кубенце; ще се ползва единствено за свирене вкъщи и гледам да е сравнително лесно преносимо - т.е. - леко и малко; в това ми харесаха освен това и дизайна и ефектите - напълно достатъчни за моите нужди на първо време; хареса ми и това, че може да се включва МП3 плейър и да се свири отгоре; цената също беше нелоша - към 250 лв мился, че беше. Евентуално по-късно може да си взема допълнителен ефект. Какво мислите за това кубенце и за марката Роланд при потребителският клас китарни усилватели като цяло в сравнение с другите такива? Как стоят като качество? Знам, че не са толкова наложени и популярни сред професионалните китаристи, като Маршал, Пиви, Вокс и т.н., но това предполагам, че няма връзка със евтините модели. Предварително благодаря на споделилите мнението си! Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 10, 2010 Отговорено Септември 10, 2010 ами roland произвеждат ефектите boss, така че може да се каже, че и в тая област са сравнително голямо име един съученик е с cube 15, за парите и класа си наистина е много добро кубе. Цитирай
каменов Отговорено Септември 10, 2010 Отговорено Септември 10, 2010 Здравейте, обмислям купуването не първото си кубенце; ще се ползва единствено за свирене вкъщи и гледам да е сравнително лесно преносимо - т.е. - леко и малко; в това ми харесаха освен това и дизайна и ефектите - напълно достатъчни за моите нужди на първо време; хареса ми и това, че може да се включва МП3 плейър и да се свири отгоре; цената също беше нелоша - към 250 лв мился, че беше. Евентуално по-късно може да си взема допълнителен ефект. Какво мислите за това кубенце и за марката Роланд при потребителският клас китарни усилватели като цяло в сравнение с другите такива? Как стоят като качество? Знам, че не са толкова наложени и популярни сред професионалните китаристи, като Маршал, Пиви, Вокс и т.н., но това предполагам, че няма връзка със евтините модели. Предварително благодаря на споделилите мнението си! Провери тук http://www.musicworld.bg/bg/c_425/Solid_St...tar_Combos.html .Мисля, че 250 лв за Cube 15 са доста. За същите пари (8 лв по'ече де) си купуваш Cube 20x , което освен за свирене вкъщи, става и за сценични непретенциозни изяви . И имай предвид максимата: По-добре да остане, от колкото да не стигне . Разликата в теглото не е чак толкова голяма така, че пак може да се мадахерца ... А като фирма са доста добри, да не кажа, че почти нямат сравнение в ценовия си клас. Поздрави ! Цитирай
BWC Отговорено Септември 10, 2010 Отговорено Септември 10, 2010 четох че сега ще излиза новата серия Кюб ХЛ http://www.dv247.com/guitars/roland-cube-4...mp-combo--78358 Имат доста нововъвведения и лупер от 80 секунди ( просто супер за джем , или просто догато си репетираш скалички да си дръннеш акорда ) може би е удачно в случая да изчакате новия модел ако сте се спрял точно на тази серия Цитирай
krismana Отговорено Септември 10, 2010 Отговорено Септември 10, 2010 Абсолютно подкрепям Имал съм такова кубенце (15х) и звучеше супер за такава въшка особено за вкъщи е предостатъчно Моето го купих преди около 3 години за 200лв от Фактор в София Цитирай
sasoh Отговорено Септември 10, 2010 Отговорено Септември 10, 2010 Аз имам 30x и за вкъщи е много удобно, дори не съм го усилвал над 3-4 понеже не живея в гората. Предполагам и 15-20х ще са адекватни за упражнения. Цитирай
schOle Отговорено Септември 10, 2010 Отговорено Септември 10, 2010 Аз имам Roland CUBE 15x закупено от Донакорд за 161 лева в началото на лятото. Доволен сън от него, тъй като свиря само за удоволствие вкъщи. Ефектите не ме впечатлиха, но чистата китара звучи супер. Цитирай
kiko77 Отговорено Септември 11, 2010 Автор Отговорено Септември 11, 2010 Благодаря на всички отговорили! Явно от тази серия ще е хепчето. Наистина май съм се объркал за цената - към 160 лв е 15 ватовият модел. 260лв е 20 ватовия, който обаче е май със същия говорител ( поне като размер са и двата с по 20см диаметър). ''Cube-40XL'', който е към 370лв вече е със 25см говорител, а иначе като размер на самото кубе е същия като ''Cube-20XL''. Така, че - вероятно ще е или 15-ватовия или направо 40 ватовия. Цитирай
Recommended Posts