balombi Публикувано Септември 7, 2010 Share Публикувано Септември 7, 2010 (Редактирано) Здравейте! Най- накрая ще си купувам първия дист! Спрях се на BEHRINGER OD100 overdrive/distortion (това ми позволяват възможностите ). Знам , че не е ''върхът на звука '', но слушах разни неща в тубата и не ми се стори зле (за човек , който не разбира.) Та исках , общо взето, да ви питам този''педал'' става ли за нещо. Ще звучи ли добре с Кремона за 15 лева и fender frontmen 15g... Мен ме привличе това , че за ниска цена получавам две неща - има ли някаква уловка... И последно, тъй като слушам доста разнообразни стилове, това нещо става ли за блус, рок и метъл звучене или само за блус , рок или метъл... Редактирано Септември 7, 2010 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
carnalsoul Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 Ами от любопитство тествах едно такова ефектче скоро и за парите си ти дава някакъв драйв ... сега вече колко звук вади , като гледам и ти си наясно . Щом е Overdrive/Distortion значи ще е що годе версатилен . Като за кремона за 15 лева и Frontman според мен ще ти свърши работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 Баломби, май френд , кубето ти си има драйв не по лош от този на педалчето, така че спести парите и събирай за китара! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 Това 15 лв. правописна грешка ли е?То само струните струват толкова. Иначе дори и скъп дист да си вземеш,ако го ползваш с кремона за 15 лв. и това кубе ще звучи по същия начин. Беринджър настъпи кутийките си звучат доста добре за парите си и начинаещ музикант не би открил разлика.Недостатък им е ненадеждната изработка,затова са и евтини. За какви стилове става е доста относително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Септември 8, 2010 Автор Share Отговорено Септември 8, 2010 Баломби, май френд , кубето ти си има драйв не по- лош от този на педалчето, така че спести парите и събирай за китара! Ултрамега , май френд , не съм идиот! Кубето го взех за 20 лева и беше преместено в друга кутия - драйв липсваше... Според теб щях ли да пускам тази тема ако имах вграден драйв... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Септември 8, 2010 Share Отговорено Септември 8, 2010 (Редактирано) Пича е малко с отношението на WS Teleshop търговец и имам сериозни съмнения, че е поставено лице на Берингер (заради много клипчета, които в момента са махнати), но действително не звучи много лошо. Но ако питаш мен такива малки инвестиции на парче нямат смисъл. По-добре събери още малко и си купи някое Босче, което ще ти служи по-добре. Скоро се продаваше един DS1 за 50-ина лв. Редактирано Септември 8, 2010 от Yves Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Септември 8, 2010 Share Отговорено Септември 8, 2010 Ултрамега , май френд , не съм идиот! Кубето го взех за 20 лева и беше преместено в друга кутия - драйв липсваше... Според теб щях ли да пускам тази тема ако имах вграден драйв... Не съм те окачествявал като идиот, но след тая ти забележка вече може и да си позволя.... Посъветвах те според информацията , която си дал, Ние боб ли да хвърляме за да разберем, че твоя Фендер 15г не точно като стандартните и си няма драйв? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BWC Отговорено Септември 8, 2010 Share Отговорено Септември 8, 2010 Бай да уей за ефектите на берингер мога да кажа само едно : Боза Преди повече от 2 години си купих УД100 дисторжън и смятях че ще е як , но уви го ползвах 3-4 пъти и прибрах в кутията за повече от година Приятелския ми съвет е да си вземеш нещичко 2-ра ръка . Предполагам че имаш 50-на лева така че ако се навърташ в раздела продавам 2-3 седмици все ще изпадне нещо по джоба ти да речем босс ДС-1 в по лошо състояние или нещо от сорта но каквото и да е от тоя ранк ще ти служи вярно дълго време. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=87842 Ето тука има яки хави за по 55 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Септември 8, 2010 Автор Share Отговорено Септември 8, 2010 (Редактирано) Колкото и смешно да звучи нямам 50лева! Растя в бедно семейство , където музиката е на последно място когато трябва да се дават дори и малко пари. Едвам събрах 25лв и когато един съфорумник ми предложи ефект за толко веднага ми светнаха очите... Вие казвате , че този ефект е гаден, боклук, боза и т.нт , но просто нямам пари за друго - дори не мога да си го позволя нов... Затова ви питам като човек , който не разбира от дистове има ли смисел да си давам 20те лева или да събирам още дълго време докато станат към 50-60 и да взема нещо по-читаво втора ръка. Ултрамега , извини ме за държанието и тона ми! Редактирано Септември 8, 2010 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GRiND BaSTaRD Отговорено Септември 8, 2010 Share Отговорено Септември 8, 2010 Абе не се занимавай с тия пластмасови сапунерки Behringer дето са правени от китайчетата по трудово обучение. Събери някой лев и си вземи, както те съветват, нещо втора ръка. Вчера гледах обява за DigiTech Death Metal само за 55 лв тука - направо без пари, а ефекта е доста над нивото на Brehinger. И аз си взех моя DigiTech от тука втора ръка на подобна цена и съм повече от доволен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Септември 8, 2010 Share Отговорено Септември 8, 2010 balombi,имайки предвид положението ти и наличната техника,противно на останалите колеги ще кажа,че няма смисъл да се охарчваш за скъп педал.И Mesa V-twin да си вземеш с наличните китара и кубе ще свири зле. На твое място бих взел беринджъра колкото да имам някакъв драйв и бих започнал да събирам за китара. Обмислял ли си варианта за свирене през компютъра?Тези педалчета не са с трюбайпас и дори изключени сигнала минава през буфер,от където имат нисък изходен импеданс и ще можеш да включваш китарата към компютъра с по-ниско ниво на шума.(нещо като активен ди-бокс) Ако можеш вземи на заем едно евтино педалче и едно по-скъпо и ги пусни в наличната техника,за да прецениш струва ли си разликата в звука парите. Беринджър ефектите схематично копират известни педалчета на скъпи производители ,но с евтини части с SMD монтаж,в слаба кутия.Звука не е същия като на скъпите педали ,но начинаещ,та дори и средно напреднал музикант трудно открива разликата,ако подходи без предразсъдъци.Недостатък е,че са ненадеждни и не стават за сцена,както и за по-сериозни приложения,но до колкото разбирам не си стигнал до там.Много по-важно е кубето в което ще се включат тея ефекти,от колкото самия ефект.Свирил съм с Ibanez Tubscreamer 808,който се води за един от най-добрите драйвове,включен в бюджетно транзисторно кубе и резултата беше плачевен.Правил съм и обратното - правен дист със съмнителни качества ,включен в лампово кубе с 12" говорител и резултата беше къде къде по-добър. И аз преди няколко години бях в твоето финансово положение и знам какво е.Не,че сега съм много по-добре де.... Успех и дано не сгрешиш! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Септември 9, 2010 Share Отговорено Септември 9, 2010 а какво направи с правенето? някаква схема на mxr беше захванал... принципно, ако я изпълниш добре и я сложиш в надеждна кутийка (примерно изрезка от голям П-образен стоманен профил с дебелина 2-4 мм + нещо за дъно и страни) самоделката ще ти върши повече работа от тия сапунерки... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 9, 2010 Share Отговорено Септември 9, 2010 Гледам му схемата на Frontman 15R и се чудя кой и как му е изчегъртал драйва при преместването? Не е ли всичко на една доста гъста платка? Баломби, покажи снимки на текущото оборудване, ама ако може не с онзи телефон. Все ще измислим нещо. 20 лева не ги харчи излишно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jorko_Beliata Отговорено Септември 9, 2010 Share Отговорено Септември 9, 2010 Имах такъв. Лошо копие на BOSS OS-2. По-добре BOSS или нещо на MXR. Даже май бях поствал семпли от Берито някъде... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 9, 2010 Share Отговорено Септември 9, 2010 Гледах клипчето в Ютюб. Там на изхода чуваме, дилей, ревърб и вероятно още нещо. На входа имаме хъмбъкер и масивна китара. На практика чуваме резултат, който не се получава с купуване на едно педалче за 20, 50 или 100 лева. Баломби, в твоята ситуация бих се оглеждал за старо процесорче. Излизали са Zoom 505 I за 20, 40 и 50 лева. В тях имаш повече възможности както за избор между различни видове компресор/линеаризатор, дисторшън/овърдрайв, нойзгейт, еквалайзер, фленджър, хорус, ревърб, дилей и разни още звучни красотички. Дори с паянтово кубе ще извади приличен за домашно свирене звук, а можеш и директно да свириш на слушалки или да записваш от него. Сравняването на звука на даден компонент - китара, адаптер, ефект - с навързани зад него още ефекти според мен е много заблуждаващо. Всяко нещо си има място в саунда, но замазването му с други ефекти по-скоро пречи на сравнението. Behringer OD100 може и да е хубаво педалче, но при теб няма да звучи така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts