GuitarNoob Публикувано Август 31, 2010 Share Публикувано Август 31, 2010 Здравейте Наскоро си купих ел. китара, но имам проблем. Шийката/neck на китарата е малко по-високо от обикновено и се получава така че струните опират когато ги дръпна и издават дразнещ бръмчащ звук. И искам да попитам какво да наравя трябва да я занеса на люмиер, за да я регулира или не е чак толкова сложно и ще мога и сам. Китарата е Jaсk & Danny LP (не е някоя много известна марка). Все пак ако трябва да я занеса на майстор моля кажете ми името на някого и къде бих могъл да го намеря(живея в Шумен но и в друг град да е пътуването не е проблем). Снимка на проблема ще сложа вечерта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GuitarNoob Отговорено Август 31, 2010 Автор Share Отговорено Август 31, 2010 http://www.album.bg/enemyofgod/images/24901081/ http://www.album.bg/enemyofgod/images/24901083/ http://www.album.bg/enemyofgod/images/24901084/ Това са снимките на грифа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 31, 2010 Share Отговорено Август 31, 2010 Трябва да отпуснеш тръсрода малко. В раздел "Изработка и ремонт" има теми по въпроса. С тези снимки по-скоро поставяш визуални загадки отколкото да ни информираш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Август 31, 2010 Share Отговорено Август 31, 2010 На мен ми прилича на отлепен гриф.Виж дали може да се завие отзад от болтовете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GuitarNoob Отговорено Септември 1, 2010 Автор Share Отговорено Септември 1, 2010 Трябва да отпуснеш тръсрода малко.В раздел "Изработка и ремонт" има теми по въпроса. С тези снимки по-скоро поставяш визуални загадки отколкото да ни информираш. е това е от отражението на китарата прегледах по задълбочено темите и аз си мисля че е от това благодаря :) да се надяваме че скоро искам да те попитам много ми е трудно да завъртя тръсрода на която и да е страна при всичи китари ли е така или е по-лесно слагам доста сила но не искам да стане нещо с китарата недостатъчно сила ли прилагам или....... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 2, 2010 Share Отговорено Септември 2, 2010 С какво пробваш да го въртиш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Септември 2, 2010 Share Отговорено Септември 2, 2010 Увери се, че ключът ти е правилния размер и е качествен, защото повечето евтини китайски ключове (имбуси най-вече) се смачкват при интервенции на тия яки болтове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GuitarNoob Отговорено Септември 3, 2010 Автор Share Отговорено Септември 3, 2010 С какво пробваш да го въртиш? със фабричния шестограмен ключ имам 2 и двата са фабрични като ги вкарам хлопат малко сякаш са съвсем малко по-малки от нужното пък и малко повече ако ги натисна започват да се огъват Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 3, 2010 Share Отговорено Септември 3, 2010 Темата се раздвои. Затова съм писал в другата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GuitarNoob Отговорено Септември 3, 2010 Автор Share Отговорено Септември 3, 2010 Увери се, че ключът ти е правилния размер и е качествен, защото повечето евтини китайски ключове (имбуси най-вече) се смачкват при интервенции на тия яки болтове. пробвах с фабричния най-накрая го врътнах но не на максималното с която можеше а на половината ще изчакам до утре да свикне дървото и пак ще пробвам но за последно да не претоварвам тръсрода и дървото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts