chacho Отговорено Декември 23, 2004 Автор Отговорено Декември 23, 2004 бе и аз си мислех да ми отрежат малко, ама незнам... айде ако някой има втора ръка да ми пусне един емайл, както казваше директорката по информационните технологий в училище мерси предварително Цитирай
bluesman Отговорено Декември 25, 2004 Отговорено Декември 25, 2004 chacho,стоманената вълна става за матиране даже по-добре от шкурка. Идеалното масло за импрегниране на задната част на грифа е тунговото масло (tung oil) то съхне за около един ден и е много износоустойчиво може да го третираш с две ръце.Намазваш първо,изчакваш малко да попие добре за нялоко минути и избърсваш излишното.След като изсъхне добре повтаряш процедурата. Друг препарат спецялно за целта е една вакса на Warwick ,не съм сигурен дали се пише точно така но се произвежда от известната фирма за китари.Тази вакса е на восъчна основа . Цитирай
разбойник Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 Нямах интернет няколко дни, затова не отговорих. И аз имах предвид tung oil. Ползват и нещо което наричат danish oil. Има разни продукти на такава основа за поддържане на мебели и за приклади на пушки. Провери в подходящи магазини. Съветите на Пакмен и Блусмен са съвсем разумни. Така матирания гриф ще е предпазен по-добре и няма да има нужда от периодични грижи, както е при маслата. Ако все пак решиш да сваляш лак и пр., пусни един РМ с мейл и ще ти пратя подробни инструкции Весела Коледа! Цитирай
YtseJam Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 А някой има ли идея къде може да се намери тоя шибан tung oil в милата ни родина? Търся от сума ти време... Цитирай
разбойник Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 Тцъ. И аз не съм намерил досега. Цитирай
YtseJam Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 В една друга тема бях споменал за тоя маниак, но ето малко по-подробно какво е успял да сътвори с ужасно старите и сбирани от всякакви места парчета Tama Superstar: http://www.fendercustomvinyl.com/drumpage/tamarefinish.htm Корпусите са изчистени от старото покритие и минати на няколко пъти и отвътре и отвън именно с Tung Oil. Според мен изглежда уникално яко и мислех да направя и аз нещо подобно, но уви, не мога да намеря все още. Цитирай
bluesman Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 Tung oil продават в по-хубавите магазини за материали за художници където продават и материали от Кремер Пигментс .Проверете в Импреция например.Мисля обаче че тук го разфасоват и го мешат с ленено масло ,което по принцип не е чак толкова лошо но съхне малко по-бавно. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 мерси. Знаеш ли дали лененото масло влияе на твърдостта и износоустойчовостта? Цитирай
Recommended Posts