Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ако бях Suit щях да кажа:

EQ пред ампа? Аре кат си чел - недочел, не говори глупости!

А иначе аз вече ти казах мнение за саунда B) Малко работа над баса и е перфект ;)

Бас със дист рулз ;)

Отговорено (Редактирано)
звука ти не е лош...добър е:)

а баса ми се стори че е програмиран:(

ама песничката е супер:)

10kс

абе баса е ясен и песента... :(

Просто който има ревалвер

исках да знае че става за свирене :guitar:

и дали ви харесва звука на ревалвер!?

Редактирано от Nalbantov
Отговорено

Според мен тва е най-добрия саунд, който съм чувал от теб :happy:

Китарите звучат много добре балансирани... особено в ритъма

А иначе голямата тайна за "дефиницията" на добрия звук е точно в EQ-то преди драйва. Ако сложиш повече средни, китарата започва да звучи синтетично, ниските правят "fuzz"-звучене, а високите звучат баш "жичкаджийската". Та ключа е в баланса между трите.

EQ-то след драйва само го "оцветява", т.е. определя тембъра.

Revalvera има голям потенциал, знам, ама все не ми стигат нервите да си поиграя с него. Много голяма латенсия има, но това е щото съм с обикновените драйвер на SBLive...

Отговорено
Според мен тва е най-добрия саунд, който съм чувал от теб :happy:

Китарите звучат много добре балансирани... особено в ритъма

А иначе голямата тайна за "дефиницията" на добрия звук е точно в EQ-то преди драйва. Ако сложиш повече средни, китарата започва да звучи синтетично, ниските правят "fuzz"-звучене, а високите звучат баш "жичкаджийската". Та ключа е в баланса между трите.

EQ-то след драйва само го "оцветява", т.е. определя тембъра.

Revalvera има голям потенциал, знам, ама все не ми стигат нервите да си поиграя с него. Много голяма латенсия има, но това е щото съм с обикновените драйвер на SBLive...

:happy:

тенк ю бродер!

Ревалвера наистина е обещаващ...Едно време си мислех че е ала бала

но с повече човъркане...

Иначе аз го ползвам в Нуендо и с Азио дривери няма проблеми!

Отговорено

Налбантов, отде тоя ReValver? Аз го имах преди време и адски му се накефих ама така и не можах да намеря крак за него. Пиши едно лично съобщение, плз.

Отговорено
Налбантов, отде тоя ReValver? Аз го имах преди време и адски му се накефих ама така и не можах да намеря крак за него. Пиши едно лично съобщение, плз.

Легален ми е :rolleyes:

Сори...

Но иначе го има тук там....

Отговорено

Ша ма извиняваш ама не ставаше дума за EQ а за компресия преди амп-а и то за премахване на шумове в ниските :rolleyes: . И без това амп-а ми баца яко компресия.

-----

соло китарата ме кефи как звучи, обаче ритъм китарата противно на моя вкус има супер малко drive ..това вече е в рамиките на субективното.

Отговорено

Нз к'ви са ви машинуите,ама аз от тоя revalver колкото и да го човъркам на моето pc не изкарва нищо повече от brum :green:

На други машини сме правили с едно момче що-годе нормален sound който няма нищо общо с тоя на Налбантов.

Митак..аре пратиш patch-a то нали мое се save-не нa file.

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!

Отговорено

Ша ма извиняваш ама не ставаше дума за EQ а за компресия преди амп-а и то за премахване на шумове в ниските :P . И без това амп-а ми баца яко компресия.

-----

соло китарата ме кефи как звучи, обаче ритъм китарата противно на моя вкус има супер малко drive ..това вече е в рамиките на субективното.

1. Ставаше дума и за двете, а ти не уточни за кое викаш, че съм недочел.

2. И за двете съм прав. Компресия преди ампа задължително! А явно и EQ не пречи.

А междудругото това за което аз говорих е да си отрежеш ниските с EQ (не всички ниски, а там дет китарата ти прави гаден шум) за да не влизат тия ниски в диста и там да стават по-силни и по-гадни. А пък това с тва рязане май ми го предложи един пичага, който си работи в студио.

• 3 months later...
Отговорено
звука ти не е лош...добър е;)

а баса ми се стори че е програмиран;)

ама песничката е супер;)

10kс

абе баса е ясен и песента... ;)

Аз използвам Ревалвера и искам да докарам звучене като от "Черния албум". Според мене е възможно.

Ако можете да ми датете някакви конфигурации на еквалайзера, говорителите и тн.

Отговорено
звука ти не е лош...добър е;)

а баса ми се стори че е програмиран;)

ама песничката е супер;)

10kс

абе баса е ясен и песента... ;)

Аз използвам Ревалвера и искам да докарам звучене като от "Черния албум". Според мене е възможно.

Ако можете да ми датете някакви конфигурации на еквалайзера, говорителите и тн.

Хмм, аз за сичките неща не знам, но Металика казаха някъде за ампа. За черния албум бас 9, мид 4-5 високи 7-8, презънс 6

Отговорено (Редактирано)

Мерси, друже. А относно говорители кви да слагам. Аз използвам 4х12 + Room ambince. А също и какъв предусилвател. Аз използвам Pop preamp. Вади добър Gain.

Редактирано от James Hetfield