koljenn Публикувано Август 20, 2010 Публикувано Август 20, 2010 Моля,колеги...ако някой може да помогне! Имам Roland EM 2000 и от известно време се появиха черти на екрана на дисплея! Разглобих свирката и като поразместих малко куплунзите на кабелите за дисплея,нещата малко се пооправиха но не напълно! Останаха 4-5 черти които по никакъв начин не изчезват,доста е дразнещо! Мерих всички връзки на кабелите и всичко е ОК! Не зная проблема в екрана ли е или някоя друга част се е скапала! Ще бъда благодарен за всякакъв съвет или помощ ако някой е имал подобен проблем! Благодаря Ви предварително Цитирай
Nikifena Отговорено Август 21, 2010 Отговорено Август 21, 2010 Може самия екран - стъклото, да не контактува добре за платката посредствеом гумените контакти, и/или то да се е счупило леко при съответния изход за съответния ред. Това само при случаите когато контролера е извън стъклото. При някои дисплеи контролерът е под формата на капка в долната част на стъклото. Ако твоя е такъв мисля, че не може да се оправи. Мнението ми е базирано само на предположения, така че какво точно е няма как да се каже. Цитирай
koljenn72 Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 Благодаря ти за отговора колега! Говорих с Налбантов от Пловдив(много свястно момче се оказа) и ми стана ясно,че дисплея е за смяна,няма друг начин! Само че въобще не зная от къде мога да го поръчам(зле съм с английския)!!!Ако може някой да ми помогне с линкче или нещо друго ще съм много благодарен! Не знам дали от G-1000 не е същия дисплей!Търсих в EBAY.com но нищо не намерих като части за ЕМ-2000!Обърнах и всичките форуми в България за нещо подобно,но без никакъв успех!Наистина съм в безизходица! Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 Ами питай Роланд. Все пак това е тяхна техника. В крайна сметка за 4-5 черти не мисля, че е проблем. Все пак трябва да наблягаме на свиренето, а не на 4-5 чети на дисплея, при условие, че всичко от дипслея се разбира Цитирай
koljenn72 Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 Благодаря ти отново за светкавичния отговор адаш,но проблема ми е вече кардинален-нищо не се вижда на екрана!!!Бях се примирил с тези 4-5 черти,но уви!!!Наистина ще помоля приятелче което е в час с английския и ще питам Роланд,но не съм оптимист след всичко прочетено по форумите!Днеска говорих и с Жоро(техника на Бозов в Пловдив)-съвсем ме отчая...оказа се,че трябва да се поръча на някаква фирма някъде си извън България и ще струва около 500-600 лева!!!Надявам се да намеря нещо втора ръка от някоя изгоряла свирка,дано имам късмет и ако някой може да ми помогне!!! Цитирай
klavir12 Отговорено Ноември 27, 2010 Отговорено Ноември 27, 2010 здравей,ако не си оправил проблема ми се обади да го погледна този дисплей,незнам как така решават нещата без да са го погледнали,обади ми се и ако имаш късмет може и да работи/0892022678 Цитирай
koljenn72 Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 (Редактирано) Благодаря ти приятелю,успях да го оправя сам и то по-много смешен начин Говорих пак с Налбантов от Пловдив и момчето ми каза,че най-вероятно проблема е в лентовия кабел на дисплея(под самия екран).Оказа се безкрайно прав,с времето или поради удар кабела просто започва да не контактува добре и се появяват въпросните черти на дисплея!Успях да подпъхна една кредитна карта отстрани под дисплея за да натисне кабела и екрана си стана екстра Понеже картата беше голяма за да се събере цялата я поизрязах и подпъхнах парченцата отстрани!До ден днешен нямам никакъв проблем с екрана!Дано ако някой има такъв проблем прочете това и нека знае как да си го оправи сам или да ми пише тук,ще помогна с удоволствие!Благодаря на всички които се отзоваха на проблема ми! Ако съдбата ме срещне някой ден с Митко Налбантов,заклевам се ще си похарча всичките пари в джоба да го черпя тоя човек,много ми помогна и е много в час с нещата-евала Митак Ако някой има проблеми с клавира нека търси него-много свястно и кадърно момче се оказа,има му телефона и във форума и в нета! Редактирано Декември 7, 2010 от koljenn72 Цитирай
garymoore Отговорено Октомври 18, 2013 Отговорено Октомври 18, 2013 Здравей колега.Имам същия проблем с дисплея.Разглобих дисплея но така и не разбрах къде се намира въпросния лентов кабел.Под стъклото на дисплея има една дълга платка със станиол от долната страна.Но там мястото е много малко за да пъхна кредитна карта.Би ли ми помогнал да се справя с този проблем. Скайпа ми е tisho6868 а телефона ми е 0899791320.Благодаря предварително.Ще почерпя. Цитирай
Recommended Posts