Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ,ЕМ 2000


Recommended Posts

Моля,колеги...ако някой може да помогне! Имам Roland EM 2000 и от известно време се появиха черти на екрана на дисплея! Разглобих свирката и като поразместих малко куплунзите на кабелите за дисплея,нещата малко се пооправиха но не напълно! Останаха 4-5 черти които по никакъв начин не изчезват,доста е дразнещо! Мерих всички връзки на кабелите и всичко е ОК! Не зная проблема в екрана ли е или някоя друга част се е скапала! Ще бъда благодарен за всякакъв съвет или помощ ако някой е имал подобен проблем! Благодаря Ви предварително ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може самия екран - стъклото, да не контактува добре за платката посредствеом гумените контакти, и/или то да се е счупило леко при съответния изход за съответния ред. Това само при случаите когато контролера е извън стъклото. При някои дисплеи контролерът е под формата на капка в долната част на стъклото. Ако твоя е такъв мисля, че не може да се оправи. Мнението ми е базирано само на предположения, така че какво точно е няма как да се каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Благодаря ти за отговора колега! Говорих с Налбантов от Пловдив(много свястно момче се оказа) и ми стана ясно,че дисплея е за смяна,няма друг начин! Само че въобще не зная от къде мога да го поръчам(зле съм с английския)!!!Ако може някой да ми помогне с линкче или нещо друго ще съм много благодарен! Не знам дали от G-1000 не е същия дисплей!Търсих в EBAY.com но нищо не намерих като части за ЕМ-2000!Обърнах и всичките форуми в България за нещо подобно,но без никакъв успех!Наистина съм в безизходица! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами питай Роланд. Все пак това е тяхна техника.

 

В крайна сметка за 4-5 черти не мисля, че е проблем. Все пак трябва да наблягаме на свиренето, а не на 4-5 чети на дисплея, при условие, че всичко от дипслея се разбира ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти отново за светкавичния отговор адаш,но проблема ми е вече кардинален-нищо не се вижда на екрана!!!Бях се примирил с тези 4-5 черти,но уви!!!Наистина ще помоля приятелче което е в час с английския и ще питам Роланд,но не съм оптимист след всичко прочетено по форумите!Днеска говорих и с Жоро(техника на Бозов в Пловдив)-съвсем ме отчая...оказа се,че трябва да се поръча на някаква фирма някъде си извън България и ще струва около 500-600 лева!!!Надявам се да намеря нещо втора ръка от някоя изгоряла свирка,дано имам късмет и ако някой може да ми помогне!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

здравей,ако не си оправил проблема ми се обади да го погледна този дисплей,незнам как така решават нещата без да са го погледнали,обади ми се и ако имаш късмет може и да работи/0892022678

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря ти приятелю,успях да го оправя сам и то по-много смешен начин :D Говорих пак с Налбантов от Пловдив и момчето ми каза,че най-вероятно проблема е в лентовия кабел на дисплея(под самия екран).Оказа се безкрайно прав,с времето или поради удар кабела просто започва да не контактува добре и се появяват въпросните черти на дисплея!Успях да подпъхна една кредитна карта отстрани под дисплея за да натисне кабела и екрана си стана екстра :) Понеже картата беше голяма за да се събере цялата я поизрязах и подпъхнах парченцата отстрани!До ден днешен нямам никакъв проблем с екрана!Дано ако някой има такъв проблем прочете това и нека знае как да си го оправи сам или да ми пише тук,ще помогна с удоволствие!Благодаря на всички които се отзоваха на проблема ми! Ако съдбата ме срещне някой ден с Митко Налбантов,заклевам се ще си похарча всичките пари в джоба да го черпя тоя човек,много ми помогна и е много в час с нещата-евала Митак :thumbs_up: Ако някой има проблеми с клавира нека търси него-много свястно и кадърно момче се оказа,има му телефона и във форума и в нета!

Редактирано от koljenn72
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...
Здравей колега.Имам същия проблем с дисплея.Разглобих дисплея но така и не разбрах къде се намира въпросния лентов кабел.Под стъклото на дисплея има една дълга платка със станиол от долната страна.Но там мястото е много малко за да пъхна кредитна карта.Би ли ми помогнал да се справя с този проблем. Скайпа ми е  tisho6868

а телефона ми е 0899791320.Благодаря предварително.Ще почерпя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.