Viara Ivanova Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 Много готино. Какво имаш предвид с "автентична", "народна" ? Тези етикетчета в случая ми напомнят коментара на едни дядовци по време на концерт на Теодоси Спасов: "Бре, какъв джаз е това бе, това си е жива народна музика!" Без да съм запозната отблизо с автентичната турска народна музика предполагам, че това е по-скоро съвременна музика-било традиционна или авторска( композирана къде по "народни", къде по "поп" или "джаз" правила), изпълнявана на "автентични" инструменти или? Ето поздрав от мен! : Любима гръцка/турска (тамам я уча ) "автентична" средноазиатска песен -за пръв път записана през 1907 година. В първото видео се забелязва липсата на поп-влечение, докато варианта на Елефтерия напомня на аранжиментите на Куку бенд на български народни песни. Tha spaso koupes - Elefteria Arvanitaki А за майтапче ето и най-новият (известен на мен ), пак много готин, ако изключим текста Цитирай
L.K. Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 Какво не е наред? На моменти се забелязва разминаване в ладовете на инструмента, приличащ на цимбал или арфа и инструмента, приличащ на тамбура. Цитирай
Лими Отговорено Август 20, 2010 Автор Отговорено Август 20, 2010 (Редактирано) Какво имаш предвид с "автентична", "народна" ? :Без да съм запозната отблизо с автентичната турска народна музика предполагам, че това е по-скоро съвременна музика-било традиционна или авторска( композирана къде по "народни", къде по "поп" или "джаз" правила), изпълнявана на "автентични" инструменти или? И аз вече не знам, дали е автентична музика, защото всяко поколение я интерпретира по свой "модерен" начин, но тези двамата определено са големи майстори. Исмаил Тучбилек е най-добрия SAS-изпълнител и май този инструмент го наричат още Баглама(не съм наясно ) Вяра, последния вариант на ELEYTHERIA, нещо ми чалгарее, тънка е границата с чалгата Препоръчвам ти, за пеене тази с добър и поетично издържан текст. Какво не е наред?На моменти се забелязва разминаване в ладовете на инструмента, приличащ на цимбал или арфа и инструмента, приличащ на тамбура. Песента се казва "Какво не е наред" - Derdin ne А, другия инструмент се нарича Цитра - баварски произход(знам ли? виж Уикипедия), но разпространен и модифициран в близкия изток. Ето и още турски етно-джаз, изпълняван от групата Lacho Taifa Говори се, че кларинетиста е изселен преди 21г от Варна бълг. турчин, а другите музиканти са учили в Бъркли. Приятно слушане на ценителите. Редактирано Август 20, 2010 от Лими Цитирай
metalhammer Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 Сори за офтопика ама ебаси якия релсов хъмбъкер .... Цитирай
Recommended Posts