Jump to content
Българският форум за музиканти

Палеца на лявата ръка


Djumaka

Recommended Posts

Здравейте :)

Дрънкам от не много отдавна ( но не и много скоро) на китарка, акустична и електричка. И ми направи впечатление следното - при свирене, кожата на палеца (дето седи за опора) се бели. Ако, както ми се случва, попропусна свиренето 1-2 седмица, палеца се връща до нормално състояние, но започна ли пак да си се упражнявам, започва първо да се отлюспва едно съвсем малко парченце кожа (милиметър-два макс) и после това нещо се случва на няколко съседне места, докато на основната част на палеца (там където на върха на пръста възглавничката прави нещо като връх) не се получи петно от сантиметър, където най-горния слой кожа го няма. Заедно с това кожата ми се набръчква необичайно, даже един път на едната гънка и раничка ми се появи.

Подозирам че това е част от процеса на "одебеляване" на кожата на палеца, в следствие на силното износване там и нали организма компенсира и т.н.

Ама искам да попитам и други люде, дали е окей или нещо ми куца.. и т.н.

Мерси предварително :surprise:

 

П.С. държа китарата както стил "бухалка", така и по класическия начин с палеца в средата на гърба на грифа и т.н. ако това ще помогне на някой....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен няма проблеми,това е нормално и ще свикнеш.За всеки случай се мажи с кремче,че да не се протриваш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм...на мен ми е доста странно. Точно пък палецът, който се допира само до задната част, където е най-гладко...Независимо какво правиш, според мен не е нормално, може би трябва да стискаш по-леко. А върховете на другите пръсти как са ти, те белят ли се? Ако можеш снимай си лявата ръка докато е на грифа, в положението в което е докато свириш, за да видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми може да е от постановката, щото понякога наистина държа палеца в горната част на задната част на грифа... ще попробвам малко и ще пиша пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко установих, че проблема е май в захвата. Фанах се в крачка че преминавам от нормале захват в тип "бухалка" в зависимост от акорда който изсвирвам а това очевидно прекарва палеца през ръба на грифа.... и те така. Това като дрънча песнички. Значи трябва да пооправя малко държането на грифа като свиря или дрънкам акорди. А за снимка не можах. Ще се постарая утре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм имал подобен проблем. Но беше на всички пръсти. Мисля, че проблема от липса на витамини. Пробвай да пиеш витамин А. Или някакъви комплекси.

 

По-здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може също да пробваш да минеш с една едра шкурка грифа и ръбовете му ... как по дяволите може от лакирано гладко дърво да ти се протрие пръста?

btw , имам ужасното желание да мина в офтопик като питам каква е китарата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като прохождах на китара още като свирих слейър на класичка (първите 2-3 месеца) след 1-2 часа се изморязаха пръстите а след 6-7мия час и палеца и тогава някъде почваше да се бели и кожата на палеца от средата надолу, после пооправих постановката почна от средата нагоре, ама аз съм си леко мазо, тфа само ме надъхваше да свиря поече, веднъж направих грешката да бендя след баня :D и често съм свирил до кръв но след всичката тая содомия сега като вече позагрубели на пръстите им няма нищо, дори са сравнително мекички. Един вид не се безпокой-ако е до кожата значи след време ще се оправи, виж ако проблема е в костта или мускула или нещо такова се замисли защото там може да се увредиш трайно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.