Night^child Публикувано Декември 21, 2004 Публикувано Декември 21, 2004 Да ви попитам, мога ли с микрофон за уредба да правя записи на компютър. Имам тук един микрофон Айва DM-H 220, динамичен 15-15000 Hz, -56 dB за уредба, но не иска да работи на компютъра. Проблема, мисля, не е в програмата ми, защото вече сым пробвала с микрофон от слушалки и сым се записвала, но с този не се получава. Е, някой ако има идея къде е грешката, или пък е имал подобен опит, нека пише! Цитирай
Delyan Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Мисля, че не би трябвало да има проблем. Може да е от жака на кабела на микрофона или куплунга на звуковата карта. Може също нещо да си променила без да искаш в настройките на програмата, с която работиш без да искаш (не знам коя е програмата за да кажа евентулно нещо повече). Пробвай микрофона (AIWA-та) на нещо друго, ако не си го ползвала наскоро, за да си сигурна, че все още работи и да се търси проблема нататък. Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Каква е картата на компа ти? Цитирай
Night^child Отговорено Декември 21, 2004 Автор Отговорено Декември 21, 2004 Програмата, която ползвам е Nero Wave Editor... да може да е нещо в настройките или куплунга на звуковата карта, но микрофона е чисто нов, би трябвало да работи. Цитирай
phile Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 (Редактирано) За да провериш картата (и комп-а) и нямаш друг мик на разположение, вземи едни евтини слушалки и ги включи на входа на картата там където ти е входа за мик-а и им говори на тях .... трябва да записва - разликата е единствено в полярността и в дебелината на мембраните/диафрагмите (в най-общи линии) .... и аз не мисля че трябва да има проблеми освен ако мик-а не иска фантомно захранване, което за мик от уредба страшно ме съмнява.. Редактирано Декември 21, 2004 от Snowwhite Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 22, 2004 Отговорено Декември 22, 2004 мдаааа тва със слушалките е стар изпипан номер хаха Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 22, 2004 Отговорено Декември 22, 2004 кви глупости пиша ИЗПИТАН номер исках да кажа Цитирай
AXE Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 Аз нещо си мисля че микрофона за уредбата е различен от този за компа ( имам предвид импеданс и т.н. ) и затова не става. Пробвай от изхода на уредбата (ако няма специален изход, става и този, който е предназначен за колоните) в лайн ин-а на саунд картата - тва вече трябва да стане Разбирам ги аз тия работи - питайте ме как се прави запис от касета на диск :green: От теста със слушалките няма нужда, тъй като момичето каза че си има компютърен микрофон и той работи. Ако и другия микрофон "пее" като е бучнат в уредбата, значи положението е тип-топ. Цитирай
Recommended Posts