Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Определено искам да следя тая тема защото от баща ми е останало едно МВ3 с оригиналния говорител и от адски много време искам да го направя да е в една кутия + МВ-то не е от най-удобните за пренасяне неща :cheers2:

ти мислиш да сменяш шасито на усилвателя ???

П П - как така 2 говорителя ...

Редактирано от peterko
Отговорено
Определено искам да следя тая тема защото от баща ми е останало едно МВ3 с оригиналния говорител и от адски много време искам да го направя да е в една кутия + МВ-то не е от най-удобните за пренасяне неща :thumbs_up:

ти мислиш да сменяш шасито на усилвателя ???

П П - как така 2 говорителя ...

Имам няколко идеи за усилвателя,но първо да свърша работата по дървенията и и обличането с кожа.Най-вероятно няма да сменям самотото шаси,а ще го монтирам целия в този метален корпус.

Отговорено (Редактирано)

Не е ли малко тясно за оригиналното МВ

Мислиш ли да слагаш еквалайзер допълнителен Ниски,Високи+ Среди ???

ПП - Според мен фейса ако е леко под ъгъл с 10-15 градуса (говорителите да гледат леко нагоре ) ще го "отвори" от към фаца :thumbs_up:

Редактирано от peterko
Отговорено
Не е ли малко тясно за оригиналното МВ

Мислиш ли да слагаш еквалайзер допълнителен Ниски,Високи+ Среди ???

ПП - Според мен фейса ако е леко под ъгъл с 10-15 градуса (говорителите да гледат леко нагоре ) ще го "отвори" от към фаца :cheers2:

Дано се побере,иначе ще се разглобява :topicsux:

Да,би трябвало допълнителни контроли,но не ми се иска да променям схемата на самия усилвател,може би предусилване или някакъв моделер или емулатор преди входа.Гледам този Ultimate Tube Amp Modeling Effects Pedal , ако го разфасовам и го бутна и него вътре

Visit

имам и един Digital Stereo Reverb Effects Pedal на Беринджър,реверб със сигурност трябва да има комбото.

Отговорено

Хм, интересно начинание.Но предвид наличната база и както виждам, сръчност, бих се насочил в друга посока.Кабинета за говорителите е ясен, той както се вижда от снимките е почти готов.Все пак, хубаво е било сглобките между плоскостите да са от оня тип, как да кажа "вплетени пръсти".(съжелявам, наистина не помня как се казаше макар че преди 4 дена го правих за един кабинет 1936 маршал, който си сделах)

Обмисли и поставяне на греда между предната плоскост между говорителите и задната - има значение за звука.

Тази пвц решетка ми се вижда малко слаба... все пак може някой да сгреши да ритне по невнимание комбото...метални решетки?

За схемата на мв3 - хубав усилвател, но можещ много повече.Може да се използва карантията му и да се впрегне в друго схемотехнично решение с примерно 2 канала, което би било гот.

Все пак - хубава кутия става :)

Отговорено

Благодаря за съветите и оценката,liquid_death.

Върху пвц мрежата опънах и плат./Снимките по късно/ За поставянето на гредичка,ще трябва да го видя някъде,тъй като имам едно Pavey combo ,но е отворен модел без заден капак и няма такава. А относно модифицирането на MV3,опасявам се,че няма да е по възможностите ми,тъй като макар и да се занимавам професионално с музика,то относно електрониката имам само любителски познания.. :D

Отговорено

Гредичката я има при затворените системи и дава много голямо отражение, като "стяга" ниските, кара по-малко да бумти кабинета.В този случай системата е отворена и може и да не даде такова отражение на звука, но може и да даде, а поствянето й е елементарно - свързва средните точки на предния и задния панел.Гредата е с размери 50/60мм и дължина според кабинета.

Отговорено

Според мен не е нужно да се прави тази кръстосана сглобка.По скоро вътре в ъглите да се слагат триъгълни укрепващи дървени дъски.Съответно всичко освен че се хваща с болтове се лепи с лепило обилно.За подпорната дъска за затворения тип liquid_death е абсолютно прав.Това го дават като един от секретите на Маршал кабинетите (вече разсекретен) :D.Поствам три клипчета в подкрепа на твърдението ми.

http://www.youtube.com/watch?v=nUrkaCV7tEA

http://www.youtube.com/watch?v=Mze7-zhkx-4

Успехи !!

Отговорено (Редактирано)

Много добре е станало комбото.

Само според мен трябва да има итвори отгоре за охлаждане на MV-то,че много напича.

Редактирано от lyubohar
Отговорено

една смахната идея ... :D активно охлаждане ... (перка от ПЦ или нещо от сорта - безшумно) може да се предотврати част от напичането