PlamenM Публикувано Февруари 24, 2006 Публикувано Февруари 24, 2006 Джентс, имам един въпрос...какво е вашето мнение за т.нар "кучи марки" китари, вери вери лоу бюджет... примерно Индиана гитарс Аз самия съм свирил по магазините в УСА на световноизвестната марка Карло Робели , и да, естествено няма нищо общо с фендер, гибсън, ибанез и тн...но има тука един друг момент. Ето , аз винаги съм искал да имам телекастър китара и 12 струнна акустична. Не че ще свиря на тях повече от веднъж на седмица, обаче в крайна сметка това си е специфичен саунд колкото и куча да е . Освен това в крайна сметка дори и да махнем от такава китара цялата железария и електроника, получавате за 200 лева тяло, което с още двеста и петдесет можете да направите прилична китара , която може и да е по добра отколкото ако си купите готова за 450. Тайно усещам че между такива кучи марки и ниско бюджетните серии на не-кучите марки няма много разлика - и едните се правят в Китай и Корея и под един и същ рехав качествен контрол ( не говоря за високия клас а за ниско бюджетните модели - иначе как може да си обясним разликата ибанез Пат Матини - 2000 + $ - а ибанез холоу боди - 300 $>??? ). Така моля...който има опит с наистина кучи марки китари да сподели..в крайна сметка , сиромах човек жив дявол... Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Сещам се за една супер Куча тайванска марка китара, собственот на един приятел - Kumika. Та става дума за китара - бяла на цвят, с формата на Джаксън Кели, с гриф колкото на 2 Ямахи, смотани потенциометри, смотано тремоло и един читав адаптер. Изработена средно. Взе я след наддаване за 104 лева. Била лиценз :green: на Джасксън вика - търся - не е . Пръсна около 250лева за да я стегне, и сега китарата рулира - нови потенциометри, тремоло за 40ле(което се оказа танк), 2ри адаптер ЕМГ Хз, Гибсънски превключвател. Само грифа е още като кардан на Зил ама той си е свикнал. Мнението - нека ги има . Наитина при внимание може да се попадне на good bang for the buck, или да се доработи за малко кинти и да стане чудна. Цитирай
Wheels_of_Fire Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Еее че Хондо ми е любимата куча марка...особено мойта китара, която дори ме кефи. Съвсем случайно открих, че и електрическата на даскала ми била такава. . А това че главата е тип Jackson с тазликата, че ръбчето е отдолу, но не отгоре. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8007 :guitar: Цитирай
Stone Free Отговорено Февруари 25, 2006 Отговорено Февруари 25, 2006 Има една марка Red Rock и те принципно правят доста добри копия на Лес Поул. За съжаление не мога да открия някакъв официялен уеб сайт. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Еее ми то Хондо и Индиана не са кучи... се едно да кафете че National е куча марка или пък Aria Pro. Има къде къде по-кучи. Ама щом имат готин саунд.... Всъшност кво ше рече "куча" .... истината е че има поне 200 марки и просто има 20-на най-големи и пробили / наложили се. Тъй че дефинирай "куча марка" първо Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Предполагам, че става марка за непозната марка китари, имитация на някоя от пробилите.Cheap knock-off copy . Моят пример е точно такъв - втора "Китка"(както я нарекоха Кумиката 1-2ма видяли я запърви път) у БГто нЕма. А се съмнявам да има някъде другаде освен в Тайван, където е произведена. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 Предполагам, че става марка за непозната марка китари, имитация на някоя от пробилите.Cheap knock-off copy . Моят пример е точно такъв - втора "Китка"(както я нарекоха Кумиката 1-2ма видяли я запърви път) у БГто нЕма. А се съмнявам да има някъде другаде освен в Тайван, където е произведена. Пич..... при цялото ми уважение ама чийп-копи... хяахахахаахахха то има 2 shapes на тоя свят Класик - тип лес пол, модерн тип Страт. Всички който прят китари и не са онез който са имислили и изкаралши първи тези форми копират..... тоест сичко е копи на тез две форми. Ма за Тайванските марки си прав. Найстина са Тайвански мама им! Цитирай
Recommended Posts