johniebgood Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 Непоправим романтик или женкар? Романтик, ценител, не и женкар.
johniebgood Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 (Редактирано) Извини ме , какво мислиш за тийнейджърите и не активните музиканти - трябва ли да са тук.... Точно тук им е мястото, с идеята да се вслушват в съветите на по-опитните, поемайки конструктивна критика. Редактирано Август 4, 2010 от johniebgood
Fractal Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Здравей, johniebgood! След като вече е ясно кой си (басиста на Herman's W.B.), искам и аз да те питам нещо, ако някой не го е сторил същия въпрос преди мен. Като малък (16-17) си бях купил всичко ваше на касетки (тогава). Сега ви има дискографията по торентите и предполагам не се сърдиш, че си ги дръпнах (касетките ги подарих). На въпроса: - за китари: свирене по ноти (партитура, шимове) или по табулатура?! (Кое работи за теб) - защо повечето басисти нямат чувство за ритъм (чисто мое наблюдение, не искам да засягам някого)? - какво става с останалите членове на Herman's? За Пухи знаем... лека му пръст - добър си беше, да му се не види! - имаш ли гурпа в момента и коя е тя или помагаш ли на такава, ако си нещо като съветник, продуцент (защо пък не)? - може ли да се каже, че има най-про стил в музиката (визирам големеенето на фънкари, жазмени и подобни)? - какво ти е мнението за екстремния метъл, както и за класическата музика (къде е мястото на баса и в двете за теб?) Друг път - повече! Благодаря ти за музиката, с която съм отраснал (не е пресилено)!
johniebgood Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) ^ И аз благодаря за добрите думи! Няма проблем за даунлоуда, аз лично съм поствал линкове тук за свободен такъв, в Замунда дискографията не е пълна и е хаотична. - за китари: свирене по ноти (партитура, шимове) или по табулатура?! (Кое работи за теб) -- Табулатура - защо повечето басисти нямат чувство за ритъм (чисто мое наблюдение, не искам да засягам някого)? -- На обратното мнение съм, ако басист няма чувство за ритъм, по-добре да стане китарист , без да се засягат китаристите. - какво става с останалите членове на Herman's? За Духи знаем... лека му пръст - добър си беше, да му се не види! -- Пианиста Ицо работи в студио "Сити" и участва в театрални постановки(Секс,наркотици,рок'н'рол с Асен Блатечки например), пише и музика за тях, китариста Сашо е в Щатите от доста време, барабанисти сме сменили 4 - Теодор- не съм го виждал отдавна, Бокси, той си е в БГ, свири с БАРС, Яшо от Д2 е ясен и Божо Тренков, в момента свири с "Руски синдром" и участва в моите малоумни проекти... - имаш ли гурпа в момента и коя е тя или помагаш ли на такава, ако си нещо като съветник, продуцент (защо пък не)? -- Имам един проект с Б.Тренков и китариста на "Холера" Мъни - "Мултигруув", нещо средно между "Праймъс" и "Мешуга", но не си даваме зор, ако не с друго, ще шашкаме със струни, аз със 7 стр. бас, Мъни с 8 стр. китара , наскоро се разби и несполучливо латино-джаз трио... Леко ме е яд за него, но нещо не се доразбрахме с китариста... - може ли да се каже, че има най-про стил в музиката (визирам големеенето на фънкари, жазмени и подобни)? -- Всяка музика може да е про или про-ста, зависи как е направена. Музиката на М. Джексън про ли е? - какво ти е мнението за екстремния метъл, както и за класическата музика (къде е мястото на баса и в двете за теб?) -- С екстремния метъл си мислех, че съм приключил преди 20-ина години, но не познах, не слушам вече, ако това питаш, а към класиката нямам отношение. Баса е важен навсякъде, това е ясно. Редактирано Август 5, 2010 от johniebgood
Fractal Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 за китари: Табулатура"Мултигруув", нещо средно между "Праймъс" и "Мешуга" С екстремния метъл си мислех, че съм приключил преди 20-ина години, но не познах Да, благодаря за отговорите. Надявам се да има материал за гигче с тая формация. А за про-музиката, просто мислех че джазеещите са нещо като върха на музикантския сладолед, едва ли не. Някаква такава атмосфера се усеща.
johniebgood Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 ^ Това се среща доста често и не е само при джазмените.
soundcraft Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Кое би избрал-музикант или инструменталист?
johniebgood Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 ^ Не съм сигурен, че разбирам въпроса, ако приемем, че Стинг не е страшен инструменталист, но е голям музикант, избирам инструменталист.
Свилен Бас Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Лари Греъм, Бил Дикенс - какво мислиш за тях, тяхното пионерство и т.н.? Буци Колинс и Джеймс Джеймерсън как ги чувстваш?
johniebgood Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Слабо ги познавам, на Дикенс имах някакви уроци, към Колинс ти ме насочи косвено преди време, не съм особено впечатлен.
Fractal Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 Пак искам да задам въпрос, съжалявам ако вече е бил зададен. johniebgood, би ли направил кратко изложение дали или свирене само с пръсти или само с перце на бас китара. Аз лично съм привърженик на свиренето предимно (дори и само) с пръсти, но бих желал да чуя твоето мнение и защо?
johniebgood Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 Мисля, че вече отговорих, аз свиря само с пръсти, когато бях метъл свирех и с перо, заради звука, но вече съм отвикнал. Препоръка не искам да давам, преди много години Пако ДеЛусия беше гост на "Златният Орфей", в началото нямаше басист, в един момент пича на мандолината или нещо подобно напипа един фретлес с перце и ми отнесе тиквата...
Fractal Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 E, мандолиниста е направил exchange fingering to picking technic Няма начин с такова мандолинистско тремоло да не отнася глави. Благодаря отново за отговора. Какво мислиш за албума на Metallica - "... and justice for all"?
Recommended Posts