Jump to content
Българският форум за музиканти

Първи избор на акустична китара


Lucifer's Fall™

Recommended Posts

Вероятно ще ви отегча още с първия си пост, но от скоро реших, че искам да се занимавам и със свирене на китара. Предпочитам да не започвам направо от електрическа, няма смисъл, но тъй като не разбирам, реших да се допитам до вас какъв точно да е изборът ми на акустична такава.

Парите, с които разполагам, са до 300 лева, и засега съм си харесал два модела, на пръв поглед добри. Ще се радвам, ако споделите мнението си - коя от тях е по-добра, дори съм съгласен да ми предложите друг вариант в това ограничение. Китарите са Washburn D10S и FENDER CD-60. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало можеш да започнеш с някой не-лош Stagg за около 150 лева

Имам един за 170, черен (не помня точното име на модела) и вади страхотен звук.

300 лева като за първа китара за много пари, по мое мнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали това ''CE'', което си посочил в края на модела в мнението си има значение, но ето от къде я видях - http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg . Тук струва 320 лева. Съжалявам, ако се проявявам като крайно неразбиращ. :)

 

П.П. Bummer, идеята ми е да не купувам втора акустична за в бъдеще, ами да мина направо на електрическа след това. Поздрави. :punkband:

Редактирано от Lucifer's Fall™
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защо директно не започнеш с електрическа тогава ?

Ако не ползваш ефекти, ще получиш звук, близък до този на една акустична китара, а същевременно ще имаш и електрическа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави за намерението да свириш на китара, но преди да си купиш каквото и да било, може нещо от тук:

 

http://www.google.bg/search?q=%D0%90%D0%BA...lient=firefox-a

 

или тук:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=71080

 

да ти е много, много полезно. Просто събери максимум информация, за да имаш максимум резултат :) Възможно е допълнителната информация тотално да промени "инвестиционното" ти решение :punkband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... мога само да кажа, че имам електроакустичната версия на същия Фендър и съм доволен. За съжаление обаче не мога да направя сравнение с другата китара.

Редактирано от Flame
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, Луцифер, избързах! Мойта Washburn D10SCE е изрязана и с електроника.(Виж я в подписа ми долу)

Фендъра е с по-къса мензура и с по-дебел гриф, но с по-плътен тон. На него се слагат само по-дебели струни - 12-ки, 13-ки, защото с по-тънки фалшивее.

Washburn е с по-тънък гриф, и стандартна(648мм) мензура. Има писклив тон и се използва с тънки струни - 10-ки, защото с дебели фалшивее. За теб като начинаещ е по-подходящ Washburn. :)

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фендърът мисля, че има 643мм мензура.

 

При това положение със струните обаче наистина сякаш Washburn е по-добър вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А има ли някакъв друг, по-евтин вариант с тънки струни, защото това наистина са много пари. В първото си мнение казах грубо 300 лева - като максимум. Нещо от порядъка на 250 лева би ме удовлетворило напълно. Съжалявам, ако съм досадил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тепърва ще започваш да се учиш, защо не си вземеш класическа? На класическа като цяло се свири не много лесно и като я овладееш, ще ти е лесно на електрическа примерно. Освен това найлоновите струни няма да ти направят нетренираните пръсти на кайма. Така си мисля аз...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пръстите стават на кайма само в началото. Плюс това е въпрос на вкус. На мен лично не ми допада звука на класическата китара за нещата, които обикновено свиря. Не знам за каква музика му е нужна на автора, но за масовите рок парчета уестърн китарата си звучи доста по-добре. Освен това сам казваш, че класическата е по-трудна за овладяване - и аз съм на същото мнение, по-неудобно е, само болката в началото ще е по-малко. Просто моите 5 ст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето непрофесионално мнение е, че класическата китара може да те направи музикант. Заучаваш определена постановка на ръцете, свириш класически произведение. Не казвам, че акустичната е лоша, тя си има своите специфични качества. Авторът на темата да каже какво смята да прави с нея. Ако ще е само за дрънкане и акомпанимент на песнички и поназнайване на 5 - 6 акорда - ще му свърши работа. Ако смята много сериозно да се занимава, пак ще му свърши, но лично аз бих избрал класическата. Освен това - при учител ли ще се учи или на самообучение. Ако ще е при учител, той може да даде съвет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема идва от това, че не всеки, който започва да се занимава с китара е сигурен, че ще му тръгне и ще му се иска и за напред. Ако му хвърлиш класическата китара и етюдите и скалите от ден 1, съм на 90% сигурен, че ще зареже китарата още от начало. В началото музиката, която успяваш да извириш, трябва да доставя удоволствие, да те кара да се радваш. В никой случай да доставя мъчение и омраза. Моя личен и непрофесионален съвет пък е за уестърн китара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.