Lucifer's Fall™ Публикувано Август 1, 2010 Share Публикувано Август 1, 2010 Вероятно ще ви отегча още с първия си пост, но от скоро реших, че искам да се занимавам и със свирене на китара. Предпочитам да не започвам направо от електрическа, няма смисъл, но тъй като не разбирам, реших да се допитам до вас какъв точно да е изборът ми на акустична такава. Парите, с които разполагам, са до 300 лева, и засега съм си харесал два модела, на пръв поглед добри. Ще се радвам, ако споделите мнението си - коя от тях е по-добра, дори съм съгласен да ми предложите друг вариант в това ограничение. Китарите са Washburn D10S и FENDER CD-60. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Имам ги и двете китари, но Washburn D10SCE е по-добра и по-скъпа- 450лв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bummer Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Като за начало можеш да започнеш с някой не-лош Stagg за около 150 лева Имам един за 170, черен (не помня точното име на модела) и вади страхотен звук. 300 лева като за първа китара за много пари, по мое мнение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lucifer's Fall™ Отговорено Август 1, 2010 Автор Share Отговорено Август 1, 2010 (Редактирано) Не знам дали това ''CE'', което си посочил в края на модела в мнението си има значение, но ето от къде я видях - http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg . Тук струва 320 лева. Съжалявам, ако се проявявам като крайно неразбиращ. П.П. Bummer, идеята ми е да не купувам втора акустична за в бъдеще, ами да мина направо на електрическа след това. Поздрави. Редактирано Август 1, 2010 от Lucifer's Fall™ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bummer Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 защо директно не започнеш с електрическа тогава ? Ако не ползваш ефекти, ще получиш звук, близък до този на една акустична китара, а същевременно ще имаш и електрическа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Chieftain Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Поздрави за намерението да свириш на китара, но преди да си купиш каквото и да било, може нещо от тук: http://www.google.bg/search?q=%D0%90%D0%BA...lient=firefox-a или тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=71080 да ти е много, много полезно. Просто събери максимум информация, за да имаш максимум резултат Възможно е допълнителната информация тотално да промени "инвестиционното" ти решение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flame Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 (Редактирано) Хм... мога само да кажа, че имам електроакустичната версия на същия Фендър и съм доволен. За съжаление обаче не мога да направя сравнение с другата китара. Редактирано Август 1, 2010 от Flame Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 (Редактирано) Прав си, Луцифер, избързах! Мойта Washburn D10SCE е изрязана и с електроника.(Виж я в подписа ми долу) Фендъра е с по-къса мензура и с по-дебел гриф, но с по-плътен тон. На него се слагат само по-дебели струни - 12-ки, 13-ки, защото с по-тънки фалшивее. Washburn е с по-тънък гриф, и стандартна(648мм) мензура. Има писклив тон и се използва с тънки струни - 10-ки, защото с дебели фалшивее. За теб като начинаещ е по-подходящ Washburn. Редактирано Август 1, 2010 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flame Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Фендърът мисля, че има 643мм мензура. При това положение със струните обаче наистина сякаш Washburn е по-добър вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lucifer's Fall™ Отговорено Август 1, 2010 Автор Share Отговорено Август 1, 2010 А има ли някакъв друг, по-евтин вариант с тънки струни, защото това наистина са много пари. В първото си мнение казах грубо 300 лева - като максимум. Нещо от порядъка на 250 лева би ме удовлетворило напълно. Съжалявам, ако съм досадил. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lucifer's Fall™ Отговорено Август 3, 2010 Автор Share Отговорено Август 3, 2010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Ако тепърва ще започваш да се учиш, защо не си вземеш класическа? На класическа като цяло се свири не много лесно и като я овладееш, ще ти е лесно на електрическа примерно. Освен това найлоновите струни няма да ти направят нетренираните пръсти на кайма. Така си мисля аз... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Петьо Бояджиев Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Пръстите стават на кайма само в началото. Плюс това е въпрос на вкус. На мен лично не ми допада звука на класическата китара за нещата, които обикновено свиря. Не знам за каква музика му е нужна на автора, но за масовите рок парчета уестърн китарата си звучи доста по-добре. Освен това сам казваш, че класическата е по-трудна за овладяване - и аз съм на същото мнение, по-неудобно е, само болката в началото ще е по-малко. Просто моите 5 ст. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Моето непрофесионално мнение е, че класическата китара може да те направи музикант. Заучаваш определена постановка на ръцете, свириш класически произведение. Не казвам, че акустичната е лоша, тя си има своите специфични качества. Авторът на темата да каже какво смята да прави с нея. Ако ще е само за дрънкане и акомпанимент на песнички и поназнайване на 5 - 6 акорда - ще му свърши работа. Ако смята много сериозно да се занимава, пак ще му свърши, но лично аз бих избрал класическата. Освен това - при учител ли ще се учи или на самообучение. Ако ще е при учител, той може да даде съвет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Петьо Бояджиев Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Проблема идва от това, че не всеки, който започва да се занимава с китара е сигурен, че ще му тръгне и ще му се иска и за напред. Ако му хвърлиш класическата китара и етюдите и скалите от ден 1, съм на 90% сигурен, че ще зареже китарата още от начало. В началото музиката, която успяваш да извириш, трябва да доставя удоволствие, да те кара да се радваш. В никой случай да доставя мъчение и омраза. Моя личен и непрофесионален съвет пък е за уестърн китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts