bghack Публикувано Юли 23, 2010 Публикувано Юли 23, 2010 Здравейте , вече трета седмица не могада се справя с една схема която симулира ефекта BOSS DS-1 . Ето ви линк на схемата BOSS DS-1 . Не е оригиналната схема на ефекта но съм чувал добри отзиви точно за тази схема и бях чел из форума че някой я е правил. И исках да разбера какво точно греша за да не ми се получава. Схемата като връзки и всикчко е едно към едно и е точно. Проблема ми е там че не мога да разбера къде да пусна изправения ток и колко волта да е. И това вече ме измъчва 3 седмица и се навих да пиша тук, да видя дали ще има компетентни хора които да ми помогнат. за всякакви предложения по тази схема приемам , изменения и промени, стига само да тръгне . Дано до дове1ера някой да пише да мога да се заема с тези проблеми , че нямам 100 лв за подобен ефект, а за този са ми казвали че работел отлично. Вече пробвах с 9-10 волта на схемата да сложа на крачето за захранването му, но пак не тръгна . Също така и на плтката намерих къде би трябвало да се сложи , но пак не сработи . Само да допълня, ако някой може да ми предложи други схеми за овърдравове и дисторшъни също не бих отказал. Мерси предварително заз вашите мнения . Цитирай
fire_garden Отговорено Юли 23, 2010 Отговорено Юли 23, 2010 (Редактирано) Няма как да тръгне по тази схема, защото операционния усилвател (741) не е захранен (не е показано на схемата). Явно който е начертал схемата е решил, че който ще я прави ще се сети, че трябва да захрани операционния усилвател Трабва да "вържеш" 4-то краче на 741-цата към маса (минуса на захранването), а 7-мо краче към +са на захранването. Там където е отбелязано VCC на схемата (на края на резистора 10K, където има едно пресечено кръгче) също подаваш +са на захранването, което трябва да е 9 волта постоянно напрежение ... и с 10 волта ще стане Редактирано Юли 23, 2010 от fire_garden Цитирай
Delta Отговорено Юли 23, 2010 Отговорено Юли 23, 2010 Супер! Доста ще ми е интересно да чуя дистъра, след като е готов, както и да видя някоя снимка. Цитирай
bghack Отговорено Юли 23, 2010 Автор Отговорено Юли 23, 2010 (Редактирано) Малеее колко съм бил тъп. Всичко точно направих, без едно, а то е това че знаех че трябва да вържа 9-10 волта на интегралата, ама забравих това че да вържа масата на схемата ОМГ :D:D Редактирано Юли 23, 2010 от bghack Цитирай
Recommended Posts