Verolom Публикувано Юли 22, 2010 Публикувано Юли 22, 2010 Някой би ли дал информация? 1 Струни 2+ каквото още се сети Цитирай
7thString Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 Ла е твърде ниско май... аз до скоро свирех с 13/68 в Си. В Ла ще се отпуснат твърде много и ще фалшивеят. Останалото е да се бутне леко truss rod-а - потърси теми. Цитирай
Yanni Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 Aз съм с 10-59 на D'Addario на 7-струнната и си я държа в Drop A. Мензурата на китарата е 25,5" (648 mm) и не ми се струва, че седма ми е "хлабава", даже честно казано я усещам малко по-дебела от колкото ми е комфортно. До преди да взема седемструнната, за известно време настройвах шестструнната си лопата също в Drop A, като използваните струни бяха 13-56 на D'Addario и си ги чувствах прекрасно. По личните ми впечатления, а и след разговор с приятели китаристи, 13-56 може би е най-удобната комбинация за Drop A, като въпроса, естествено, е силно субективен. Е, ако китарата ти е баритон с мензура от порядъка на 26,5" и нагоре, ще минеш и с по-тънки струни. Абе проба му е майката. Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 И аз, като колегата, свиря с 10-59 на 7-струнната, дропната цял тон надолу и си ми е много добре - аз по принцип обичам меки струни, че иначе става тегаво за по-технични сола и такива екстри. Иначе като се свирят бруталии, пак си звучи добре, така че аз лично не бих слагал по-дебели. Цитирай
sevenstring Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 Аз пък свирех даже с 9-54 (пак Д'Адарио, пак на 7-струнна) в предната група и тогава, понеже по-солов и по-класически метъл се бичеше там като цяло, пък вкъщи се мъчех да захапвам прог и инструментални неща (Дрийм Тиатър, Стив Вай ...), някак си ми идеха ОК, ама като за ню метъл и разни предимно ритъм тежкарии 7-ма определено хлабавее зловещо и сега даже съм я върнал в Си, че ме дразни иначе. 10-58-ци бях пробвал, на GHS май, и действително 7-ма стабилизира, но цялата конфигурация ми беше стегната и тегава нещо ... за мен истината е 1-6 да са 9-42 или 9-46, а 7-ма - 56-58. BTW, колко ще играе струната имам чувството, че зависи и от бриджа в някаква степен. При плаващо тремоло (при мен е FR) нещата са по-зле, при фиксирани бриджове дроповете се държат по-добре май. Цитирай
Strungout Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 Аз съм с фиксиран бридж в дроп Ab с 9-56 и ги чувствам отлично. И аз предпочитам по-отпуснати и тънки струни, 7ма вярно е малко по-отпусната от необходимото, ама избора от където купувам е м/у 56 и 68, което пък ми идва твърде дебело. Но опции за струни и размери бол, най-добре пробвай нещо и виж сам за себе си. Цитирай
Recommended Posts