Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Може би странна, ама може би досадна тема, но ми е интересно какво мислите за страстта към свиренето.

Започнах да свиря на около 7 годинки на акордеон (родителите ми нямаха пари за пиано), после се ме влечаха барабаните, а после дойде китарата. Свирих в група 2 - 3 години. По него време баща ми разправяше - "като порастнеш, няма въобще да ти е до свирене и китари". Не вярвах и си мислех, че говори простой ей -така ...

За съжаление това е истината. За последно свирих с ентусиазъм и редовно преди 10-тина години. Откакто ме налегна бачкането и баналните житейски проблеми, почти не съм отделял време за свирене. Преди 2 години си купих сносна китара и съм свирил на нея няколко пъти от тогава.

Просто вечер като се прибера съм толкова уморен (най-вече емоционално), че въобще не ми се занимава със свирене. Както казваше един мой треньор по бойни изкуства - "ако влезеш в залата с проблемите си и започнеш така тренировката, стреса може и да изчезне, но и тренировката няма да се състои наистина".

Когато слушам хубава музика ме "засърбяват" ръцете да хвана китарата и изпитвам невероятно приятно чувство ако успея да изсвиря нещо което идва дълбоко от вътре, но от друга страна ми писва ужасно бързо ...

Any comments are welcome

Отговорено

Живота е кратък.

Проблемите вечни.

Ние сме проблемите.

По някога са по силни от нас.

Защо ли...Ами ние сме създателите.

Да зимаш да свириш че и без тва спомен нема.

<_<

:guitar:

Отговорено

Какво да ти кажа човек, аз съм на работа по 12 4аса...а проблемите се решават с това, което те вле4е...мен ме вле4е китарата и рисуването...това ме разсейва от проблемите в живота...пробвай 6те ти хареса да забравиш за тях <_ src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D">

Отговорено

Аз започнах да свиря на китара,когато бях на пет години-откачих нещо и докато не ме записа майка ми в едно читалище не мирясах.И така я карах прекалено сериозно до около 7ми клас.След това малко по малко започнах още по-сериозно,обаче сама вече.Малко преди това се захванах и с пианото и с него също не се разделям оттогава.И...Лошото е,че не ми остава време за свирене пак от творчески дейности,половината музикални,другата половина-изобразителни,но ги съвместявам тия неща.От едното ми идва ищахът за другото <_< .Няма да ми секне меракът за свирня!!!Тоя и оня мерак не угасват!!! :D

Отговорено

За оня мерак сме наясно :D

Колкото до свиренето, странното е че като видя музикален магазин и изпитвам същото усещане, каквото имах навремето с Детмаг - място където имаше неща за които си мечтая.

Определено пак ми се свири и за това си купих наскоро (преди няколко дни) едно процесорче на берингер и мисля да започна насила да отделям време за свирене, докато не започна да го правя съвсем естествено. Понякога дори за спонтанни неща като пикник в планината е необходимо самодисциплина и организация <_>

Отговорено

Снежанке, ти горката ;)

Хората тук работят по 25 часа на ден и пак намират време за китарата... та аз за това направих пожелание на Сънчу за РД да има повече време за такива неща.

А иначе аз лично съм доста млад за тоя форум... (15-16) и нямам вашите проблеми общо взето <_<

Тоя и оня мерак не угасват!!!

Хахаххааха ок :D

Отговорено

пич, аз също работя. и едноверменно с това ходя и на училище. скапвам се просто в истинския смисул на думата. преди свирих с часове. прекусвах само за ядене и сране с извинение ако има детска аудитория. сега нямам време дори да се наям ако разбираш какво искам да кажа. но намирам време и за китарата. яд ме е само че нямам чак толкова времее за свирене. понякога минават 2-3 дена без да пипна китарата. но живот. нищо не мойе да направим. гадно ми е че занемарявам китарата. но това е. гордо напред и двете глави горе!!!!!!! :):);):):);):godbless::godbless:

Отговорено

Абе и аз хода на работа И на даскало, и свирим като идиот. Верно, не се спи много, обаче... Време за свирене има :headbang:

Пак да цитирам моя гуру Jamey Andreas : 'Времето го има просто, ти го създаваш'. И мисля, че е точно така. Ако седна да мисля сега - то триаа време за ядене, за ебане, за ходене по гората, за работа и т.н. и никога няма да остане за свирене. Ама като кажа - днеска ше се свири 3 часа, и кво като не спя :headbang: То и жената ме зареза, щото не съм й обръщал внимание, ама така е то. Въпрос на приоритети.

А за първия пич - не знам как можеш да допуснеш да станеш това, което си гледал с насмешка навремето - тоест човека с ежедневната рутина. Вярно е, че това увлича, но трябва да се бориш непрекъснато. И ще успееш.

ХЕВИ МЕТЪЛ!!!

Отговорено

Започнах да се уча на Китара преди горе долу 9-10 години. Почнах с една акустична Китарка (Българска естествено :headbang: ) изкарах 1 год с нея но напирах за жица (не за скрап :headbang: ) и си взех кремона , след известно време си взех първият Ibanez (RG270) и от този момент станах подвластен на музиката!!! Всеки свободен лев си го давах за Китарата (няма с какво да излезеш но Китарата трябва нови струни да има :headbang: ) и до ден днешен съм отдаден на тази страст , свиря предимно вечер след работа (до към 03:00:04-00 .... вярвайте ми сутрин като стана за работа (08:00) яко се псувам :twisted: ) .... и до ден днешен следвам максимата гол ходи Kитара има (миналата година си купих Ibanez Universe 777 pbk :inlove: ) Според мен музикант не е професия а призвание!!!

Поздрави на всички и не сприрайте да мечтаете!!!

Марио