Slacoth Публикувано Юли 16, 2010 Публикувано Юли 16, 2010 Колеги, ето една снимка на тази част от един Tune-O-Matic Bridge, относно която имам въпрос: Въпроса ми е за най-правилното му разположение. Виждал съм китари при които въпросната част е насочена с болтчетата към бридж адаптера, виждал съм и такива, при които е в обратната посока.Виждал съм въпросната част и в сглобка, при която седлата не са насочени 3х3, а и шестте са в една посока. Въртял съм въпросната част на своята китара и в двете посоки и след настройване на инотацията, чрез регулиране на седлата - разлика не установих. И все пак, дали наистина е без значение посоката на поставяне (накъде да бъдат насочени болтчетата) или има някаква тънкост. Ще си сменям струните, ще думна и една освежаваща профилактика, та сега е момента да избера окончателно разположение на въпросната част. п.с. има достатъчно разстояние м/у нея и адаптера, така че нека това не бъде критерии. Моите предпочитания са: шестте седла в една посока и болтчетата към външната част на китарата. Цитирай
HRS Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Няма никакъв проблем да го сглобиш както си написал, стига да успееш после да я интонираш вярно (това е причината да обръщат половината седла наобратно, за да имат по-голям ход за донастройка). Относно посоката на главите на болтчетата, тях също може да ги сложиш така като ти е по-удобно да ги регулираш, но да не упират струните в тях, като се спускат към стоп бара. По принцип за правилно може да се приеме това което е дадено по чертежите (има в сайта на Стю Мак), но не е задължително да се съобразяваш с това. Не му мисли толкова Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 16, 2010 Автор Отговорено Юли 16, 2010 (Редактирано) това е причината да обръщат половината седла наобратно, за да имат по-голям ход за донастройка и аз на това се надявах да е единствената причина предполагам че скосената част на седлата, когато са насочени еднакво, трябва да е насочена също към стоп бара, м? Редактирано Юли 16, 2010 от Slacoth Цитирай
HRS Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Да, стига да успееш да я интонираш. Иначе на снимката, която си показал е правилно сглобен бриджа. Ето и едно чертежче: Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 (Редактирано) При ABR-1 бриджовете, понякога главите на болтчетата са много навън (както на снимката) и когато стоптейла е смъкнат долу, струните опират в главичките. Тогава струнника се обръща наобратно. Няма правилно или неправилно. Това си зависи от ъгъла на грифа и релефа на арчтопа, както и от предпочитанията на свирещия, ако поиска да свири с по-висок екшън и се налага да се повдигне много бриджа. Редактирано Юли 16, 2010 от EAmechaniX Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 16, 2010 Автор Отговорено Юли 16, 2010 О.К. п.с. - проблема с инотацията мисля, че ще се реши, защото в момента са насочени 3х3 и седлата не са в крайно положение; Цитирай
Recommended Posts