Jump to content
Българският форум за музиканти

Кейс за Лес Пол


wades

Recommended Posts

Здравейте !

На скоро се сдобих с тази китара и сега е нужно да намеря кейс, в който да я нося. Обикновенния калъф няма да ми реши въпроса понеже съм супер непохватен :greenangel: иии често ще я удрям някъде ...без да го искам разбира се. Та търся твърд кейс за Лес Пол.. Разгледал съм от musicworld и има няколко, но като марки не съм ги чувал и се допитвам до вас дали знаете нещо...

За тези става въпрос..

http://www.musicworld.bg/bg/m_2490000/i_26...r_Les_Paul.html

http://www.musicworld.bg/bg/c_1930/i_16721/Stagg_GCA_LP.html

 

Просто само тях съм намерил. Ще се радвам на всякакви предложения...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

vintage1.JPG

 

Преди около 2 години мисля струваше 170 лв. купих го от... магазина от който си купих китарата.

Марката е някаква си Kinsman и честно казано ако бях видял по-евтин куфар в който китарата да влезе.. щях него да взема.. какво толкова има да му се избира

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам какво те притеснява толкова, че не си чувал марката. Калъфа е мебел. Да не би да знаеш каква марка е бюрото, на което стоиш? :thumbs_up:

 

Моят съвет е да огледаш ибей. Аз миналата година уцелих някаква разпродажба на musicwarehouse и с помощта на edgecrusher си докарах Coffin Case за под 150лв крайна цена. Тук присъства и фактора марка, който толкова те тревожи :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм същата конфигурация като @Rezachka и в интерес на инстината това не е точният кейс за тази китара. Поради ъгъла межуду грифа и тялото китарата стърчи нагоре в средата, т.е. ако не направиш корекции (аз свалих малко надолу подпората за грифа и сложих стиропор за уплътнияване под предната част на тялото) сглобката е под постоянен натиск. Самото тяло също влиза с известен натиск на ширина. На мен ми беше подарък от жена ми, като от xxxx я бяха изментили, че пасвал идеално, така че в крайна сметка се принудих да го задържа, но не го препоръчвам - събира китарата по един ли друг начин, но според мен не е правен за Лес Пол.

 

Не знам какво е положението с другите евтинджоси по интернет, но моят съвет е да не се връзваш на това, че пише "Лес Пол" и най-добре с китарата под мишница да пробваш и да харесаш нещо по тукашната магазия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.