Jump to content
Българският форум за музиканти

Ето как се учат песни (с мънкане)


herz07

Recommended Posts

Причината за ентусиазма на съфорумниците едва ли е в това, че са решили да правят някакъв вид рок банда, още по-малко в това, че звучат добре. Интересно им е, защото са момичета с китари...

Защо ли ми се струва, че ако групата беше от момчета на техните години, звучащи така щяхте да ги закопаете в земята? :hysterical:

Надявам се авторът на темата да им помогне с мънкането, защото дори да е вярно, че някои са започнали така, съвсем не е ок да се успокояваме с това.

If a thing is worth doing, it's worth doing it well!

Успех на бандата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де нали затова на козите им е вдигната опашката - който няма възможност и той да оплакне взор. Ама сега да ръсим суперлативи - аре по-леко.

И второ защо не се учат да чета дома, а на репетето. Откъдето идва и мънкането - непознат материал.

И последно какво друго мога да кажа освен че на тоя етап не стават за показване, а виждам че и гигове си уреждат... Ми срамота е. Грешнат самооценка е провалила не един и два проекта. То вярно че и публиката проста - критерия е като в този форум. А тоя го познавам, значи става. А тия са мацки - значи са ОК.

Ами не са....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бързо решение на проблема ... тази която мънка - на заден план - беквокали

чесно казано се изнервих докато я слушам. Няма отношение към това което прави. иначе в това маце с ботушите има живот тя по може да направи впечатление на сцената ...

измислете си по оригинално име от Г-рок ( чух подмятания за Г-спот, това може да ви изиграе лоша шега някой ден )

 

за тая възраст :

Китаристката- супер, басистката и барабанистката като че ли имат още да дялат за вокалистките - може и да станат ако си повярват...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно им е, защото са момичета с китари...

Защо ли ми се струва, че ако групата беше от момчета на техните години, звучащи така щяхте да ги закопаете в земята? :girl_witch:

ш 'м' обидиш. Наистина мисля , че момата на китарата свири добре - без да се надценява , без да търси изпъкване (характерно за младите китаристи) , пестеливо и на място. Научила си е песните у тях...дет се вика..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вяра е права - Sex sells :icon_shithappens:

 

преди време работих с една подобна група, свирех барабани с тях понеже барабанистката им се отказа а басистката ми беше гадже :) ... Та те се харечеха много повече по участия и много по лесно им се прощаваха гафове само заради късите полички и широките невинни усмивки ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^Ами кажи им на младежите , че и ти си била момиче с китара и си успяла да станеш истински музикант , а не да им разправяш , че ги харесали щото са момичета с китари....Абе явно и с това ще трябва да се преборят...

Редактирано от Басурендер
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Басе пак ти казвам-не съм целяла да те обидя или да се заяждам с теб.

Аз все още съм си момиче с китара и не съм повече или по-малко истински музикант от като съм била на 18.

Разликата е може би в това, че тогава исках да съм №1, учех си песните, пеех със всичко от себе си и на репетиции, и на гигове...и излизах на сцена като музикант, чието място е там, а не като секси момиче дето попейва: даже си отрязох косата 2ри номер по едно време, за да съм по-несекси и да идват да ме слушат само хора, които харесват как пея :icon_shithappens: .

След това порастнах, понаучих доста-и за музиката, и за себе си, и ми стана ясно, че никому не е нужно жените да доказваме каквото и да било: или си, или не си, полът и сексуалното излъчване са фактор само в определени жанрове.

Не коментирам дали момичетата залагат на секса или не в имиджа си и т.н.-тяхно право е да правят каквото си искат. Дали ще си търсят гигове отсега или не- пак си е тяхна работа, на този, дето ще им даде сцена и на онези дето ще идат да ги слушат...

Говорех единствено за двойният стандарт на някои коментари, който считам за сексистки.

 

Към момента бандата Г-рок не е по-добра или по-лоша от много други току-що събрали се банди.

Някои членове са видимо отегчени- да се чудиш, какво аджеба дирят на репетиция, други са фрустрирани от незнанието как да изсвирят това и онова, има и други, които напредват по-бързо и са си учили партиите.

Сигурна съм, че се е случвало банди като тази(но в мъжки вариант)да пускат песни в авторска/кавъри или пък видеа.

И да получават яко резачки.

Единственото, което прави Г-рок по-различни е това, че са момичета с китари(барабани): и ако ми кажеш, че не е така...

Ентусиазмът и приветстването на жените в една на моменти мачо среда са хубави неща, стига да не се припокриват със снизхождение: в случая дори придружено с възхищение от типа "Евала, че не подражавате на Преслава...".

А за преборването: ако искат да са музиканти, ще им се наложи, да:) Ако искат да са звезди, по-добре да се възползват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.