Stoil simeonov Публикувано Юли 10, 2010 Share Публикувано Юли 10, 2010 (Редактирано) Хао.До сега съм ползвал струни на Ърни бол Хеви ботъм те са 010,013,017,030,042,052.Не съм пробвал други. Имам Епифон-лес пол къстъм Alpine Wh.Свиря често в строй CGCFAD(поради гласовият ми диапазон),но понякога вдигам строят си в стандарт,със тези струни в стандартен строй опънът е голям,но звукът прекрасен. Питам ви понеже нямам пари за секънд китара за двата ми строя.Има ли някаква алтернатива при другите видове дебелина на струните за тези два строя при този модел на Епифон? Има ли някаква опастност за грифа при Епифон лес пол къстъм при по-дебели струни в стандартен строй? Опънът им е наистина голям,но както казах вече звученето адски ми допада,някак си е по-плътно Редактирано Юли 10, 2010 от Stoil simeonov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Юли 10, 2010 Share Отговорено Юли 10, 2010 10-52 са стандартни струни няма проблем да са в Е аз лично предпочитам 11-56 тъй като свиря в D и 10 - 52 се веят като гащи на простор. Грифа на Лес пол-ите е дебел няма проблем и 11-ки да сложиш в Е, но ще ти се наложи да интонираш китара и евентуална лека корекция в тръст рода. И тъй като замисълът на тази китара е да вади плътен тон то Лес Пол с дебели струни, нисък строй и тлъст дистер е една чудесна комбинация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoil simeonov Отговорено Юли 10, 2010 Автор Share Отговорено Юли 10, 2010 10-52 са стандартни струни няма проблем да са в Е аз лично предпочитам 11-56 тъй като свиря в D и 10 - 52 се веят като гащи на простор. Грифа на Лес пол-ите е дебел няма проблем и 11-ки да сложиш в Е, но ще ти се наложи да интонираш китара и евентуална лека корекция в тръст рода. И тъй като замисълът на тази китара е да вади плътен тон то Лес Пол с дебели струни, нисък строй и тлъст дистер е една чудесна комбинация. Аз съм се спрял до 58' това не съм го уточнил,но не съм интонирал и особенно за тръст-рода,може ли малко повече теория на практика? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts