VraimentUnleashed Публикувано Юли 6, 2010 Публикувано Юли 6, 2010 Извинявам се пердварително, ако има подобна тема; не съм разглеждал всички една по една, пък и не знам къде точно да си задам въпроса. Значи, идеята е следната. Бих искал да си set-up-на някаква система от неща у нас, така, че да мога да записвам акустична китара и глас с някакво доволно качество, не кой знае какво и евентуално върху записа да мога да добавям и втора китара, като си пускам отделно първоначалния запис в ушите и свиря отгоре, но мога да мина и без тая част, ако много се усложнява процедурата. Не разбирам нищо от запис на звук, но моето предположение е, че ми трябва малък миксер, в който да включа китарата и микрофона и да го свържа през USB в компютъра. Но това е само мое предположение и на практика нямам идея как би се получило. Нямам кой ад питам и затова се обръщам към вас, съфорумници. Ако някой може да даде малко разяснения по темата, бих бил благодарен. Цитирай
bmo Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 ако ти е акустична китарата не виждам къде ще я включиш в миксера , трябва ти само микрофон и прилична аудио карта. Ако е електрическа и имаш предвид запис на чист канал - по-добре китарен интерфейс. Има такива и с микрофонен преамп. Ще си записваш и китара и глас. Цитирай
L.K. Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 Акустичния звукозапис не е проста работа, но за демо някак ще можеш да се справиш. Ще трябва да подкараш звуковата карта с ASIO драйвер и да ползваш някакъв софт, позволяващ многоканално записване. Аз ползвам Kristal Audio Engine, но има и доста по-съвременни решения. Цитирай
VraimentUnleashed Отговорено Юли 7, 2010 Автор Отговорено Юли 7, 2010 Мерси и на двамата за поясненията А за китарата, електро-акустична е и да, стават някакви микрофонии понякога като се включвам, но там, където е имало хора на миксера, които си разбират от работата, не знам какво правеха, но звукът си беше перфектен. Цитирай
peterko Отговорено Юли 10, 2010 Отговорено Юли 10, 2010 конкретна идея т. нар. "миксер" - M-audio Fast Track ili Fast Track Pro (в Бг можеш да ги намериш в Протехника най-ефтино) software - Cubase, Nuendo, Wavelab, Cakewalk, Sonar ( потърси ги в Гугъл, разгледай им характеристиките и си избери най-удобната за теб) П.С. - ако ще записваш акустична китара най- добре чрез микрофон ( кондензаторен, кардиоид ) лично мнение Цитирай
Recommended Posts