Slacoth Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 (Редактирано) Този принцип на действие (с лява и дясна резба) позволява на това чудо да работи в двете посоки Да. Оттам идва и проблема при смотано изпълнение на сглобката, понякога когато участъка с резба "в долния край" е прекалено къс, може да се извади и ... всичко приключва. Съвет към K666: ако успееш да набиеш с някакво длето повърхноста на втулката - би могъл евентуално да ползваш обикновена отверка за да го превърташ.Всъщност, като се замисля, така може и по-серьозни поражения да се получат. Абе - грозна работа се е получила. Редактирано Юли 2, 2010 от Slacoth Цитирай
K666 Отговорено Юли 2, 2010 Автор Отговорено Юли 2, 2010 Този принцип на действие (с лява и дясна резба) позволява на това чудо да работи в двете посоки Да. Оттам идва и проблема при смотано изпълнение на сглобката, понякога когато участъка с резба "в долния край" е прекалено къс, може да се извади и ... всичко приключва. Съвет към K666: ако успееш да набиеш с някакво длето повърхноста на втулката - би могъл евентуално да ползваш обикновена отверка за да го превърташ.Абе - грозна работа се е получила. Еми нещата отиват или натам,или към нов гриф. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 (Редактирано) Така, вече разбрах за к'во иде реч. Значи, отиваш в най близкия автосервиз или магазин за инструменти и вземаш ключ ето такъв: или такъв: или такъв : като за предпочитане е последния. С чукче набиваш дванайсетостена в главата на тръса и развиваш. Махаш проклетото нещо и после го снимаш да видим какво ще измислим. пп Струва ми се, че си въртял тръса с неподходящия, не по размер инструмент и така са се прецакали стените на нещото - каквото и да е то / гайка или болт/ пп2 Не мисля, че ще се стигне до нов гриф... Редактирано Юли 2, 2010 от EAmechaniX Цитирай
K666 Отговорено Юли 2, 2010 Автор Отговорено Юли 2, 2010 (Редактирано) Така, вече разбрах за к'во иде реч.Значи, отиваш в най близкия автосервиз или магазин за инструменти и вземаш ключ ето такъв: или такъв: или такъв : като за предпочитане е последния. С чукче набиваш дванайсетостена в главата на тръса и развиваш. Махаш проклетото нещо и после го снимаш да видим какво ще измислим. пп Струва ми се, че си въртял тръса с неподходящия, не по размер инструмент и така са се прецакали стените на нещото - каквото и да е то / гайка или болт/ пп2 Не мисля, че ще се стигне до нов гриф... Мисля ,че такива инструменти имам даже тук някъде-трябва да проверя. А като развивам за да премахна гайката ,това няма ли да доведе до отпускане на грифа ,което от своя страна ще означава,че след това ще трябва на 100% да се измисли нещо за да го върна поне на нивото,на което е в момента? Ще сложа снимки,когато свърша работата. Ако има и други предложения с радост ще изслушам. Редактирано Юли 2, 2010 от K666 Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 (Редактирано) Това нещо е гайка с вътрешен шестограм. Силно се надявам твоето да е такова. Махни струните и действай смело, след като имаш нужните инструменти. Идеята е инструмента да се набие в главата на гайката стегнато, за да можеш да упражниш сила, когато развиваш. Смятам че това ти е ясно. Редактирано Юли 2, 2010 от EAmechaniX Цитирай
K666 Отговорено Юли 2, 2010 Автор Отговорено Юли 2, 2010 Това нещо е гайка с вътрешен шестограм. Силно се надявам твоето да е такова. Махни струните и действай смело, след като имаш нужните инструменти. Идеята е инструмента да се набие в главата на гайката стегнато, за да можеш да упражниш сила, когато развиваш. Смятам че това ти е ясно. Мдам ,абсолютно същото е ,само че в по-лошо състояние. Когато го направя поствам снимки. Цитирай
Recommended Posts