Jump to content
Българският форум за музиканти

бас-шизоид!


Recommended Posts

привет, колеги (: имам няколко идеи за модификации на баса (пълдин от тоя вид), за които ще ми трябва, уви, да ми се налее малко акъл (и стотинки, но, докато тях мога криво-ляво да ги изкарам, да поумнея е малко вероятно)...

 

допреди малко мъчих следното: p-адаптера (двойния) с едно ключе да мога да го разделям и да отива едната половинка на единия канал на стерео жака, другата - на другия (с цел на високите струни да се пусне дисторшън, но ще видим това какво музикално приложение ще намери). получи се ужасно :ok: м/у двете половинки има адския crosstalk. ако сложа екранирани кабели (в момента са само усукани двойки), дали ще се намали достатъчно, или просто магнитното поле на всяка половинка "хваща" по малко и от двете струни, които не са над нея и задачата няма решение?

 

а с екранирането на кабелите е друга тема - за връзване на p-адаптера по стандартния начин (2те половинки успоредно) подходящи ли са стандартните кабели с жило и оплетка, или ще шуми много и трябва с двужилен+оплетка да се прави?

 

p.s. и кво, дявол го взел, да го правя тоя гриф... изпъкнал лееекичко, но достатъчно, за да бръмчат праговете до 5-и (до 2-3 е нетърпимо). с тръс рода няма оправия (не знам дали не съм го осрал вътре, като го въртях, му правех доста обороти, та чак главичката взе да се накланя встрани с всеки оборот, мда, май съм го осрал яката), напъвал съм грифа и на коляно, и на дивано, тва е положението. там вече май ще трябва да се носи на лютиер. барнах наскоро един скуайер - супер екшън, струните са сигур 2 пъти по-ниско, а не бръмчи никъде, всички фънкарски пинизи стават от раз... един колега щеше да ми препоръчва лютиер (варна), който за мижави парици му свършил доста работа по баса - ни се чу, ни се видя. май праговете ще трябва да се пилят, нищо, добре, че басът ми е с 19 прага, та от единия комплект, дето взех от кд, ми останаха таман 5 парчета... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.