Ангел Панайотов Публикувано Юни 23, 2010 Share Публикувано Юни 23, 2010 Здравейте колеги музиканти. От няколко дни съм щастлив собственник на Yamaha DGX-230 и съм изключително доволен от този прекрасен инструмент. Благодаря за вашите съвети който ми бяха много полезни. Този път въпросите са ми два и се надявам отново компетентни хора като вас да ми се притечат на помощ. Въпростният синтезатор има 3 входа: Phones Output, Sustain и USB. Имам софтуер на име MusicSoft Downloader от който прехвърлям от компютъра във Flash Memory-то на клавира MIDI и Stile songs, но няма опция за прехвърляне на песните който съм направил аз. Въобще дори не се появяват в програмата че ги има. На панела на синтезатора има 3 копчета: Registry Memory 1, 2 да не би те да правят нещо? За сега прехвърлям песните с кабел от Phones на клавира и Line Volume на компютъра и по този начин записвам с програма предаденият звук от него, но макар и като качество да съм го изпипал, все си има малко страничен шум. Ако имате идей как мога да прехвърля песните ще съм ви много благодарен. Също така може да е глупав въпрос но този синтезатор може ли да се използва само като клавиатура, използвайки програми като Native Instrument-Massive и други подобни. Инсталирах си цял пакет от такива програми но като избера Audio and Midi Settings не намирам синтезатора а съм си инсталирал драйвъра. С клавиатурата на компютъра мога да свиря а с клавишите на синтезатора не мога Свързал съм клавира чрез USB, какво да пробвам за да стане? Има ли програми който записват и звуци на sheet-ове защото тези 6 банки които има клавира не винаги стигат, имам доста въображение и по някога използвам повече инструменти за някое готино парче. Моля за помощ С уважение Ангел Панайотов Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalinpetkov Отговорено Юли 5, 2010 Share Отговорено Юли 5, 2010 Набързо разгледах. Май USB-то ти не работи като МИДИ интерфейс. Затова използвай МИДИ изхода на клавира за връзка с компютъра. От там можеш също да извадиш и песните на Кюбейз и да ги пуснеш с по-хубави бленди. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Schenker Отговорено Юли 7, 2010 Share Отговорено Юли 7, 2010 Преди време имах DGX-305, мисля че за твоята свирка нещата са сходни. На компютъра трябва да инсталираш драйвера за мидито и софтуера (MusicSoft Downloader) които ги има на диска. В самата свирка има настройка за връзка по мидито (в случая през усб интерфейса) към компютъра - на DGX 305-цата беше нещо от рода "PC1, PC2" - погледни в букварчето за твоя модел. Само с MusicSoft Downloader-а би трябвало да можеш да прехвърляш МИДИ файлове и в двете посоки - не ти трябва друго. Така че разцъкай го. Registry Memory 1, 2 копчетата са за вътрешната памет, нямат отношение към прехвърлянето за което си говорим. Иначе при коректно инсталиран драйвер би трябвало всеки софтуер да ти разпознае свирката като MIDI INPUT и MIDI OUTPUT устройство. Пробвай да реинсталнеш драйвера, ако трябва и на друг компютър за всеки случай ... Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts