Jump to content
Българският форум за музиканти

Bc100 Bass Amp


Recommended Posts

Това нещо на коя фирма е? Транзисторно ли е или лампово.

 

В общия случай почти всичко аналогово може да се оправи без схема. Работата е, че без схема отнема малко повече време.

Не искам да казвам лошо за колеги, но може би е добре да се довериш повече на някой дето може да го оправи без схема, отколкото на някой дето търси схема, за да го оправи.

 

Ники.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е Българско комбо, и информация за него може да се намери , ако човек знае къде и как да търси.

Разбира се зависи от човека. Както каза Никифена, трябва да се оборудваш с фенер и да се направиш на Диоген :metalist: .

Все пак какво означава "пооправи"? Повече информация ще е полезна за ориентиране - работи ли, грачи ли, прекъсва ли, говорителите ли са проблемни... Много неща могат да бъдат.

И още нещо, за да сме коректни. До колко ще е рентабилен ремонтът на комбото? И за това трябва да се мисли. Често коментирам, че намесата на полукомпетентни "майстори" винаги води до допълнителни усложнения, които повишават стойността на ремонта, и водят често до безмисленост. Поради това подкрепям Никфена в неговата препоръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прав си като като казваш че това"пооправи"не е много ясно какво означава,но не исках да ви занимавам подробно с този усилвател.взех го от приятел,издаваше един неприятен шум,дадох го на ремонт и там казаха че са заменили някакви транзистори в които е бил проблема.когато го включих в нас поработи около 10минути,звука вече бе добър,но след това започна да пуши и отказа съвсем. отново го върнах там където го "ремонтираха"но ми казаха че без схема не искат да се занимават с усилвателя.та затова реших да питам в този форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за доказателството на моите думи:

Често коментирам, че намесата на полукомпетентни "майстори" винаги води до допълнителни усложнения
дадох го на ремонт и там казаха че са заменили някакви транзистори в които е бил проблема.когато го включих в нас поработи около 10минути,звука вече бе добър,но след това започна да пуши и отказа съвсем

Хващай фенера...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де аз нещо не мога да разбера.Взели го пичовете един път ,,уж го оправили,, отиваш у вас,изгаря и те с две думи ти казват - ами оправяй се??Как става това.В смисъл тези хора първия път не им е трябвала схема след това по перваза се измъкват тарикатската без да носят и най-малка отговорност.Ето за това Parni_Valjak ти писа за полуграмотните майстори.Жалко че се е случило така.Сега след тяхната ,,компетентна,,намеса ремонта може да ти се е ускъпил неумоверно много.

 

Успехи с ремонта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.