Jump to content
Българският форум за музиканти

Отгатване на музикално произведение


Recommended Posts

Бил съм в тематичен форум за друго вид изкуство и там имаше тема за отгатване по дадени няколко кадъра или част от пейзаж и хората си блъскаха главите, за тях сигурно е било нещо като заместител на Судоку или кръстословица.

Ние може да направим тема за отгатване на музикално произведение по описание.

Темата е с двойно предназначение, защото докато едни се наслаждават на мощта си други може наистина да търсят нещо и да не могат да го открият.Аз например съм така с класическата музика, има произведения, които съм чул някога някъде(Радио 1 преди новините) и ги помня, но няма как да ги намеря.

Особено стои въпросът и с текстовете Кинчастис( Can't touch this) и Хoп оп тирибабис

а на някои касетки и това не можеше да се чуе...веднъж го чух "Searching for the key tonight" обаче си викам май... после "Searching for you day and night" викам си това е, ама накрая го чух "Searching for the key to life" и така и трите не ги намерих никъде в Интернет.Кинчастис никога не ми е харесвала ама ми отне 10 години да открия, Hope of deliverance ми харесваше много по едно време ама 6-7 години по-късно я намерих.

Опапенано (Old pop in an oak) нямаше и да я нямеря, ако един приятел не беше фен на Реднекс и оттам...

Иначе възприема ли се идеята или се хабя напразно?

Редактирано от Тео
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам какво има да се възприема от форумното ръководство. Това е вид игра. Ако искаш, можеш да си пуснеш една такава темичка в Говорилня - на който му се играе и я възприема радушно, ще участва. Считам го за малко безсмислено предвид богатството на музикалния свят и това, че 99% от форумците тук са с еднакви и тяснодефинирани музикални интереси, така че ако цъфне нещо друго, ще имаш две пулещи се глави с опашки, т.е. тези 99%.

 

Ако търсиш песни, слушай внимателно текста и го пиши в Google.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бил съм в тематичен форум за друго вид изкуство и там имаше тема за отгатване по дадени няколко кадъра или част от пейзаж и хората си блъскаха главите, за тях сигурно е било нещо като заместител на Судоку или кръстословица.

 

Това с преразказа по картина сме го правили в училище! С музиката наистина е друго както каза Km7 ! Има много групи, които крадат/правят кавъри/ или са трибют банди. Малко наистина ще се оспами една така идея! Но иначе нищо не пречи да си я пуснеш в "Говорилня" -та и да видим какво ще стане!

 

Поздрави!

Георги Тотев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.