Polyphone Публикувано Юни 20, 2010 Публикувано Юни 20, 2010 Съвсем се отнесох в пролетната романтика Ще се радвам на вашите мнения, дори да не са положителни! http://soundcloud.com/polyphone/maiska-ve4er "Майска вечер" текст - П.Яворов музика, аранжимент, инструментално изпълнение и бек вокали - Polyphon-ът Специални благодарности на Alis за сопрановия бек вокал във финалния хорал! :-) Цитирай
fildi Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 ^Лично на мен музиката много ми хареса Но ако ме питаш, честно бих казал, че лично аз бих го оставил просто инструментал т.е. да няма вокали. Не че са лоши, но на мен малко ми пречат в случая да се насладя на красивата музика. Не че трябва да ме послушаш и да го направиш, просто лично менение - музиката ме плени Цитирай
Polyphone Отговорено Юни 26, 2010 Автор Отговорено Юни 26, 2010 ^ Мерси много за изразеното мнение, fildi ! Радвам се, че ти е харесала. Относно вокалите, не смея да ги махна, че това ми е страстта Но си прав, че нещо вокалните хармонии и инструментала на места не се връзват, дори се бият. Това е песента, над която хвърлих най-много усилия да правя аранжименти, но грешката ми е, че мислих инструментала и вокалите отделно. Отчитам си грешката! Цитирай
bmo Отговорено Юни 27, 2010 Отговорено Юни 27, 2010 Първите няколко такта имат страхотен потенциал за парче chillout, lo-fi, Ibiza style, но от там нататък някакси ми влиза с "Ален мак" настроение. Разбира се, никого не ангажирам с мнението си. Цитирай
vanboy Отговорено Юни 27, 2010 Отговорено Юни 27, 2010 (Редактирано) Да..красиво начало,както и цялата песен,разбира се,но ако искаш после да го записваш още по-добре-студийно,мога да споделя някои детайли: 0.49-0.57-нивото със започването на женския глас и бековете е доста по-високо от твоето пеене преди това-трябва да ги изравниш. 1.35-1.49 също е над предното ниво-то се вижда и на графиката 1.45-там става нещо-несъответствие се усеща-може би някой от гласовете Всъщност песничката си е готина(връща ме в романтиката на 70-те)и вероятно това няма да ти е крайният вариант на запис?! Редактирано Юни 27, 2010 от vanboy Цитирай
Polyphone Отговорено Юни 28, 2010 Автор Отговорено Юни 28, 2010 но от там нататък някакси ми влиза с "Ален мак" настроение. Има нещо такова, една позната дори ми рече, че й приличало на песен на Михайил Белчев от 70-те! Не знам обаче защо така се е получило... Относно чилаута, мерси за оприличаването на първте тактове. Бих ги доразвил в тая насока, а и по принцип ми се пише такава музика, но не умея. Цитирай
Polyphone Отговорено Юни 28, 2010 Автор Отговорено Юни 28, 2010 @vanboy, мерси за положителното мнение и за забележките! Наистина си прав за нивата, а относно 1'45 там басовият беквокал пее една секста, а флейтата свири секунда, и може би става много натоварен акордът, плюс останалите вокали и инструменти. Иначе втория основен вокал всъщност е на едно 15 годишно сляпо момче, Кристиян Григоров(от време навреме пее в разни предавания по телевизията). И понеже гласчето му не е съвсем мутирало, много хора като чуха записа си помислиха, че жена пее. А отчитам и друга моя грешка, тази тоналност му е прекалено ниска, не се съобразих... Това е почти финалният вариант на парчето, ще гледам поне нивата да оправим. Цитирай
мегатон Отговорено Юли 1, 2010 Отговорено Юли 1, 2010 Лично на мен много ми хареса,защото се отнася именно за музика,какви точно инструменти са ползвани,евентуално VST-тa,Благодаря! Цитирай
Polyphone Отговорено Юли 2, 2010 Автор Отговорено Юли 2, 2010 (Редактирано) Лично на мен много ми хареса,защото се отнася именно за музика,какви точно инструменти са ползвани,евентуално VST-тa,Благодаря! Радвам се, че ти е харесала песента! Ползвал съм класическа китара, акустична китара и бас китара. Останалото съм свирил на миди клавиатура с бленди на флейти, цигулки, обой и клавесин взети от някакъв софтуер. Щях да забравя и шестте беквокала . Редактирано Юли 2, 2010 от Polyphone Цитирай
мегатон Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 Лично на мен много ми хареса,защото се отнася именно за музика,какви точно инструменти са ползвани,евентуално VST-тa,Благодаря! Радвам се, че ти е харесала песента! Ползвал съм класическа китара, акустична китара и бас китара. Останалото съм свирил на миди клавиатура с бленди на флейти, цигулки, обой и клавесин взети от някакъв софтуер. Щях да забравя и шестте беквокала . Ок! Успех! Цитирай
Recommended Posts