sardaesox Публикувано Юни 16, 2010 Share Публикувано Юни 16, 2010 (Редактирано) Налага ми се да си слагам нов хард на лаптопа/по-бърз/,обаче се сещате каква каша става с прехвърлянето на проекти,файлове и т.н. при преинсталацията.Та идеята ми,най-емпирично е да изкарам стария хард като външен,тук вече не ми е ясно дали ще стане с usb,и после оттам да си черпя данните.Дали ще стане и как,при условие че на стария хард ще остане старата OS-WIN7X64,или тарикатлъка ми няма да мине и ще се наложи да си прехвърлям файловете на двд.Вярвам,че тук има достатъчно компетентни хора,за да ми отговорят на този много важен въпрос/все пак проектите,особено с наредените мидита са си ценни за мен.Мерси Редактирано Юни 16, 2010 от sardaesox Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 16, 2010 Share Отговорено Юни 16, 2010 Ще стане, не се притеснявай. При прехвърлянето гледай да не пропуснеш нещо. Раздели новият диск на системен C: и данни D: Инсталирай си ОС и програмите на C:, а информацията от стария диск - на D: По-трудно става, когато искаш да запазиш инсталираните на стария диск програми и операционната система. Тогава се ползват имиджи или копиране на партишни. Програмата, която препоръчвам за това, е Norton Ghost. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abstract iv Отговорено Юни 20, 2010 Share Отговорено Юни 20, 2010 HD Dock: http://www.youtube.com/watch?v=Fp6WpDS4RVE ...или USB 2.0 to IDE or Serial-ATA Drive Adapter: http://www.tigerdirect.com/applications/Se...&CatId=3770 http://www.tigerdirect.com/applications/Se...&CatId=3770 Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Юни 20, 2010 Автор Share Отговорено Юни 20, 2010 Мерси,аз за хардуерното изпълнение си знам че има хиляди възможности и ще стане,но не ми е ясно дали няма да бъгне нещо при връзката,защото на стария ще си оставя старата операционна с-ма,и мисля оттам да черпя информация.Не искам да ми се налага да правя image,back-up ,и други врътки,а направо като бодна usb-to да си ползвам информацията без да стартирам ОС,която ще е на външния хард. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abstract iv Отговорено Юни 20, 2010 Share Отговорено Юни 20, 2010 Подобни джаджи се произвеждат именно с такива цели, както и мемори стикове с 32GB и нагоре (аз лично имам 128GB Kingston memory stick, с размер на писалка!) Проблеми можеш да очакваш винаги ако си уцелил дефектен юнит и да в такъв случай ще има фалове! От бодобни проблеми обаче не може никой да те упази, дори и в самия магазин никой не може да ти обещае че не копуваш стока с фабричен дефект, те хората за това издават гаранции - та да можеш да идеш и да го върнеш ако има проблеми и е в гаранция! Ще трябва да си прецениш сам подобни рискове! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aneliarankova Отговорено Ноември 29, 2010 Share Отговорено Ноември 29, 2010 Щом ще ползваш стария хард като външен ще ти трябва кутия. Предполагам, че стария ти хард е разделен на дялове. Слагаш новия форматираш разделяш на дялове. инсталираш ОС и си готов. Слагаш стария хард във външната кутия и форматираш дяла където е старата ОС. и Инфото ти остава на външния хард. и си готов. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blagov Отговорено Ноември 29, 2010 Share Отговорено Ноември 29, 2010 Аз съм закачал хард който има ОС на него като външен, нямал съм никакъв проблем. Евентуално ако искаш да си прехвърляш на новия хард информацията, а имаш лоши сектори в стария си използвай Unstoppable Copier. Много приятна програма която пропуска лошите сектори по харда и копира само "живите" данни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Ноември 29, 2010 Share Отговорено Ноември 29, 2010 Най-тарикатското решение е HD Dock друго не ти трябва инсталираш си на новия Win7 и си 6!!!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts