Jump to content
Българският форум за музиканти

Хардуер+софтуер


Recommended Posts

Налага ми се да си слагам нов хард на лаптопа/по-бърз/,обаче се сещате каква каша става с прехвърлянето на проекти,файлове и т.н. при преинсталацията.Та идеята ми,най-емпирично е да изкарам стария хард като външен,тук вече не ми е ясно дали ще стане с usb,и после оттам да си черпя данните.Дали ще стане и как,при условие че на стария хард ще остане старата OS-WIN7X64,или тарикатлъка ми няма да мине и ще се наложи да си прехвърлям файловете на двд.Вярвам,че тук има достатъчно компетентни хора,за да ми отговорят на този много важен въпрос/все пак проектите,особено с наредените мидита са си ценни за мен.Мерси :P

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще стане, не се притеснявай. При прехвърлянето гледай да не пропуснеш нещо.

Раздели новият диск на системен C: и данни D:

Инсталирай си ОС и програмите на C:, а информацията от стария диск - на D:

 

По-трудно става, когато искаш да запазиш инсталираните на стария диск програми и операционната система. Тогава се ползват имиджи или копиране на партишни.

Програмата, която препоръчвам за това, е Norton Ghost.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси,аз за хардуерното изпълнение си знам че има хиляди възможности и ще стане,но не ми е ясно дали няма да бъгне нещо при връзката,защото на стария ще си оставя старата операционна с-ма,и мисля оттам да черпя информация.Не искам да ми се налага да правя image,back-up ,и други врътки,а направо като бодна usb-to да си ползвам информацията без да стартирам ОС,която ще е на външния хард.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобни джаджи се произвеждат именно с такива цели, както и мемори стикове с 32GB и нагоре (аз лично имам 128GB Kingston memory stick, с размер на писалка!)

Проблеми можеш да очакваш винаги ако си уцелил дефектен юнит и да в такъв случай ще има фалове! От бодобни проблеми обаче не може никой да те упази, дори и в самия магазин никой не може да ти обещае че не копуваш стока с фабричен дефект, те хората за това издават гаранции - та да можеш да идеш и да го върнеш ако има проблеми и е в гаранция! Ще трябва да си прецениш сам подобни рискове!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Щом ще ползваш стария хард като външен ще ти трябва кутия. Предполагам, че стария ти хард е разделен на дялове. Слагаш новия форматираш разделяш на дялове. инсталираш ОС и си готов. Слагаш стария хард във външната кутия и форматираш дяла където е старата ОС. и Инфото ти остава на външния хард. и си готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм закачал хард който има ОС на него като външен, нямал съм никакъв проблем. Евентуално ако искаш да си прехвърляш на новия хард информацията, а имаш лоши сектори в стария си използвай Unstoppable Copier. Много приятна програма която пропуска лошите сектори по харда и копира само "живите" данни. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.