Jump to content
Българският форум за музиканти

Ново запитване за китара


Recommended Posts

Здравейте, отново съм аз :cheers2: . Този път запитването ми е към акустичен (или по-скоро класически, при това ел-акустически :music336: ) модел на Cort-CEC5 http://cortguitars.com/_webapp_2729596/CEC5_NAT . Днес бях у еднин приятел и му викам- я дай да ти видя китарата (м/у другото от 1-2 год. знам, че има такава, но никога не ме е "грабвала") и почнах да си дрънкам. Та този път грабна ухото ми :singer: . Основното ми питане е коя е по-добра китара:Тази (Cort-CEC5) или Fender CD-60CE(както знаете това беше предишната ми тема). Понеже вие ми казахте, че има и по-добри китари в този ценови клас, ако не и много по-добри, и се поразрових из нета и приятели :drummer: . А другото ми основно питане е: Понеже този мой приятел ми каза, че когато си я е кпувал, което е било преди 1-2 години, китарата е била на цена от 350 лв. , дали някой знае колко е цената на тази ел-кухарка. Сега може и да е паднала. Ако ли не, утре ще се разходя до магазина на Pro-Technica и ще проверя. Това е. Благодаря за вниманието. :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш класическа мога да ти предложа Кремона Sofia S65C. Ама тази не е от скапаните комунистически подобия на китари. Аз ползвам така и съм невероятно доволен. Вади приказен звук и се чува силно и даже не е кой знае колко скъпа струва само 210 лв.

 

http://orpheus.kremona.com/catalog.html тук в този каталог я има дай на модела който ти написах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да ти кажа, интересувам се специално от тези два модела, които съм описал по-горе. Този Cort му е доста тесен грифа, като за класическа китара, а именно това ме гтабна в нея. Иначе предложението ти не е лошо, просто не мога да понасям да ми е толкова широк грифа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Искам да попитам за модели КЛАСИЧЕСКА КИТАРА от порядъка на 1000-1200 лв, които си струва да се разгледат и се предлагат в България (линкове или адреси на магазини в София).

2. Бих бил благодарен и ако ми се дадат някакви конкретни напътствия при закупуването на такава китара от такъв клас (какъв трябва да е материала, звука, марката и т.н.).

P.S. Предвид сериозността на покупката (поне за мене) няма да ми е излишна всякаква допълнителна информация. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.