Jump to content
Българският форум за музиканти

Абе едно питане тука


Am-I-Evil

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

^^ Ще ти намерим стъдове, не е невъзмжно, простоо свършват - стока са все пак :offtopic-001: Аз преди година изхвърлих 2 стъда - сребърни - ползвани една седмица :) Ако знаех, че някой ще си търси щях да ги подаря ама на... Ако си от София - проверявай в тези магазини колега :)

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Временно съм сложил стандартно ботче със същият размер и резба (не за шестограм), което добре ми върши работа, а относно стъдовете - надявам се скоро да се сдобия с чифт по интернет. Бих приел оферта от някой съфорумник относно стъдовете, докато все още не съм поръчал.

Между другото, ще бъда много благодарен, ако някой ми каже, къде мога да си направя дупката на флойда по-дълбока, за да мога да изпъвам струните, когато съм ги свалил ниско по грифа (т.нар. "low action").

 

П.П. ^^ @buy&sell е от Варна. Възможно ли е сегашните ми стъдове да се поизпилят малко или напълно ще се загуби точката на стабилност, върху която опират остриетата?

Редактирано от Am-I-Evil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата между low action и high action реално е милиметър-два. Не търси проблема в дълбочината на дупката за флойда, а ходът назад е по-скоро въпрос на правилен сетъп. В момента най-вероятно флойдът ти е хлътнал прекалено надолу, т.е. не е успореден с равнината на тялото/струните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Раковска и Сливница има магазин за скрепежни елементи ... и определено са много добри. Взимаш си и шестограм от там и повече никога няма да имаш проблеми с заключването...ест ако не се скъса резбата на гайката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@SomeoneElse , не флойдът ми не е хлътнал - напротив - китарата ми е настроена и когато свиря си държи строя, защото съм завъртял така стъдовете, че остриетата да се държат на единствените останали незахабени части, но ако пипна тремоло бара, се разстройва, а той ми трябва много често.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

След дълги месеци чакане най-сетне получих 2 нови комплекта стъдове с дибли (bushings), но понеже резбата на тези от джаксънският ми флойд не съвпада с новите, трябва да сменя и диблите. Затова, преди да разфасовам китарата, искам да попитам как би трябвало да сменя диблите, защото ми се струват доста добре захванати в тялото на китарата. :)

 

П.П.: Това е закупеният артикул.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

С тези винтове нищо не стана - резбата е друга, а "bushing"-ите (диблите) няма начин да се сменят, защото старите са яко захванати и навътре. N.P. :butcher: - с яко пилене се изгладиха всички язви по старите винтове, обаче пак при малко екшън с флойда и се разтроява. :curse: Затова имам едно огромно питане:

Възможно ли е захабяването на пружините да пречи на струните да се връщат правилно в строй? :help:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.